greek-product
search

Σαλέπι Αστεροειδής Γλυκάνισος 170g Σαλέπι από την Πόλη

15102
Άμεση Παράδοση / Αποστολή σε 1 με 3 εργάσιμες

Το Σαλέπι από την Πόλη είναι φτιαγμένο με μια παλιά πατροπαράδοτη Πολίτικη συνταγή, γεμάτη αρώματα και γεύσεις Ανατολής. Χωρίς Γλουτένη.

6,80 €
με ΦΠΑ

Σήμα κατατεθέν της Κωνσταντινούπολης και του χειμώνα, το σαλέπι έχει τη δική του θέση στην τόνωση ανοσοποιητικού, αποτελώντας ένα θερμαντικό ρόφημα, ό,τι πρέπει για τις παγωμένες ημέρες του χειμώνα. Σαλέπι ονομάζεται τόσο το φυτό, γνωστό και ως σερνικοβότανο, όσο και το αλεύρι που παράγεται από τη συγκεκριμένη οικογένεια φυτών και μπορεί να ενσωματωθεί ακόμη και σε μια χορτοφαγική ή vegan διατροφή.

Βοηθά στη δυσκοιλιότητα: Σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας το σαλέπι θεωρείται πως έχει βοηθητική δράση, ενώ δρα και κατά της δυσπεψίας.

Δρα κατά του άγχους: Το σαλέπι είναι γνωστό για την καταπραϋντική του δράση στα νεύρα, διώχνοντας το άγχος και την ένταση και ταυτόχρονα βελτιώνοντας το αίσθημα κόπωσης, ακόμη κι αν έχει πνευματική αιτία.

Τονώνει τον οργανισμό: Χάρη στην περιεκτικότητά του σε μεταλλικά στοιχεία όπως φώσφορο και ασβέστιο, αλλά και μαγνήσιο και σίδηρο από την κανέλα, το σαλέπι συμβάλλει στη γενικότερη ενίσχυση του οργανισμού και στην τόνωση και ανάρρωση των πιο εξασθενημένων. Σημειώστε ότι ένα φλιτζάνι ρόφημα σαλέπι καλύπτει πάνω από το 20% των αναγκών μας σε ασβέστιο.

Μπορεί να αντικαταστήσει τον καφέ: Αν θέλετε να απεξαρτηθείτε από τον καφέ και να μειώσετε την κατανάλωση καφεΐνης στην καθημερινότητα, το σαλέπι είναι ένα υπέροχο ρόφημα που μπορεί να αξιοποιηθεί ως υποκατάστατο.

Δρα επουλωτικά στα έλκη στομάχου: Μια ακόμη δράση του σαλεπιού αφορά τα έλκη του γαστρεντερικού σωλήνα, όπου θεωρείται ότι δρα επουλωτικά, ενώ κάνει καλό και στον στομαχόπονο, αλλά και σε περιπτώσεις εντερικών ενοχλήσεων.

Πιστοποιημένο Gluten Free
Ναι
Origin
Greek

Βράστε σε ένα μπρίκι λίγο νερό μαζί με μισό κουταλάκι του γλυκού σαλέπι και προσθέστε λίγο μέλι, γαρύφαλλο, κανέλα και πιπερόριζα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα της αρεσκείας σας αντί για νερό.

Στο Greenhouse κάνουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες των προϊόντων που σας παρέχουμε είναι όσο το δυνατον ακριβής. Επειδή όμως τα προϊόντα και τα στοιχεία που τα συνοδεύουν επικαιροποιούνται τακτικά, οι πληροφορίες για τα συστατικά, τα τυχόν αλλεργιογόνα συστατικά τους μπορεί να αλλάξουν. Συνιστούμε λοιπόν να διαβάζετε πάντοτε τη συσκευασία του προϊόντος σας πριν το χρησιμοποιήσετε.
Συγκατάθεση για cookie