• -31%
Frutein Blue 576gr Nature's Plus
search
  • Frutein Blue 576gr Nature's Plus
  • Frutein Blue 576gr Nature's Plus

Frutein Blue 576γρ., Nature's Plus

5836
Άμεση Παράδοση / Αποστολή σε 1 με 3 εργάσιμες

Εξαιρετικής γεύσης πρωτεϊνούχο shake, παρόμοιας σύστασης & ισχύος με τη φόρμουλα FRUITEIN Red (2000 ORAC, ανά μερίδα), με περισσότερη όμως έμφαση στα μπλε φρούτα και καρπούς, μεταξύ των οποίων το μυρτίδιο, ο σαμπούκος, το κόκκινο-μπλε σταφύλι, το φρούτο του πάθους, το black currant, (σύνολο καρπών, φρούτων, λαχανικών, βοτάνων και υγιεινών τροφών: πάνω από 40). Χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη.

55,81 €
80,89 €
με ΦΠΑ

Δεν περιέχει γλουτένη.

Συνήθης Χρήση: Χτυπήστε (shake) ή αναμείξτε στο μπλέντερ μία (εσώκλειστη) μεζούρα με 1 σχεδόν ποτήρι νέρο. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί γάλα (1 ποτήρι). Το γευστικό αποτέλεσμα είναι καλύτερο όταν το νερό ή το γάλα είναι πολύ κρύα. Μπορεί επίσης να προστεθεί σε γιαούρτι, κρέμα κλπ.

ΑΣΒΕΣΤΙΟ

Το ασβέστιο είναι το στοιχείο που βρίσκεται σε μεγαλύτερη ποσότητα στο ανθρώπινο σώμα. Το 99% αυτής της ποσότητας βρίσκεται στα κόκαλα και τα δόντια, όμως και το υπόλοιπο 1% που κατανέμεται στα νεύρα, στους μυς και το αίμα παίζει σπουδαιότατο ρόλο στη λειτουργία των νεύρων, των μυών και της καρδιάς, στη πήξη του αίματος, στην υγεία των αγγείων, στη αποθήκευση και απελευθέρωση των ορμονών. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το ασβέστιο φαίνεται να μειώνει την υψηλή πίεση και να ελαχιστοποιεί την απώλεια οστικής μάζας από τα οστά των γυναικών μετά την εμμηνόπαυση. Επιπλέον, η ύπαρξη αρκετού ασβεστίου στον οργανισμό προστατεύει τα οστά και τα δόντια από τη συσσώρευση μολύβδου, ενός πολύ τοξικού μετάλλου. Λαμβανόμενο το ασβέστιο μαζί με βιταμίνη D φαίνεται ότι μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος και ορθού εντέρου. Oι φυτοφάγοι, εάν δεν καταναλώνουν γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα, είναι δυνατόν να υποφέρουν από χαμηλά επίπεδα ασβεστίου, όχι μόνο γιατί στερούνται μιας πλούσιας πηγής του μετάλλου, αλλά και γιατί η διατροφή τους είναι συνήθως πλούσια σε οξέα (φυτικό, οξαλικό) που ενώνονται με το ασβέστιο και μειώνουν την απορρόφησή του. Άτομα που αποφεύγουν το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, λόγω έλλειψης του ενζύμου λακτάση και της συνακόλουθης δυσανεξίας, βρίσκονται σε κίνδυνο έλλειψης ασβεστίου, εάν δεν διατρέφονται με τροφές πλούσιες σε ασβέστιο ή δεν λαμβάνουν συμπληρώματα ασβεστίου. Όλες οι ηλικιακές ομάδες δεν συγκρατούν το ίδιο καλά το ασβέστιο που περιέχουν οι τροφές. Τη μεγαλύτερη απορρόφηση έχουν τα βρέφη (60%), ενώ σε άτομα μεγάλης ηλικίας το ποσοστό απορρόφησης μειώνεται δραματικά. Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά την απορρόφηση του ασβεστίου είναι το χαμηλό επίπεδο βιταμίνης D, η ανεπάρκεια υδροχλωρικού οξέος στο στομάχι, η καθιστική ζωή, ενώ η μεγάλη κατανάλωση πρωτεΐνης και καφέ προκαλεί αυξημένη αποβολή του ασβεστίου από τα ούρα. O καλύτερος τρόπος για να αυξήσουμε την απορρόφηση του ασβεστίου από τα συμπληρώματα διατροφής είναι να το λαμβάνουμε μαζί με βιταμίνη D ή (ακόμα καλύτερα) με πλήρη σειρά βιταμινών και μετάλλων.

ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΣ

Βοτανική ονομασία: Astragalus membranaceus Ενεργό μέρος φυτού: Ρίζα

Ενεργά συστατικά: 4`-hydroxy-3`-methoxy-isoflavone 7-sug, isoflavones, saponins Ιδιότητες: Διεγερτικό του ανοσοποιητικού, και, ως εκ τούτου, αντικαρκινικό. Κατά της στηθάγχης. Κατά των κρυολογημάτων. Ευεργετικό για τα νεφρά. Θεωρείται ευεργετικό στο σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, την υψηλή πίεση, τις λοιμώξεις, τις φλεγμονές, τα έλκη, τον πονόλαιμο, την ιογενή ηπατίτιδα και ιογενή μυοκαρδίτιδα, το AIDS, σε περιπτώσεις μειωμένου αριθμού λευκών αιμοσφαιρίων και μειωμένης γονιμότητας. Συνιστάται από βοτανοθεραπευτές κατά τη διάρκεια χημειοθεραπείας/ακτινοθεραπείας για μείωση των παρενεργειών.

ΜΑΓΓΑΝΙΟ

Το μαγγάνιο είναι ένα σημαντικό ιχνοστοιχείο με ετυμολογία που παραπέμπει στην αρχαία ελληνική λέξη μαγγανεία (=μαγεία), επειδή οι αρχαίοι πίστευαν ότι το μέταλλο αυτό είχε μαγικές ιδιότητες. Το μαγγάνιο είναι συστατικό του σπουδαίου αντιοξειδωτικού ενζύμου Superoxide Dismutase (SOD), καθώς και πολλών άλλων ενζύμων που λαμβάνουν μέρος στη διαδικασία παραγωγής ενέργειας από τις τροφές. Είναι επίσης απαραίτητο για το μεταβολισμό των πρωτεϊνών, λιπών και υδατανθράκων, καθώς και για τη λειτουργία των ορμονών του θυρεοειδούς αδένα και τη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Το μαγγάνιο βελτιώνει τα ανακλαστικά, μειώνει την ευερεθιστικότητα, ενώ ενδέχεται να μειώνει την συχνότητα επιληπτικών επεισοδίων. Ορισμένα πειράματα έδωσαν ενδείξεις ότι το μαγγάνιο αυξάνει την ικανότητα του οργανισμού να ανέχεται τη γλυκόζη. Επίσης διεγείρει την παραγωγή αντισωμάτων, φαγοκυττάρων, κοκκιοκυττάρων και μακροφάγων, ενισχύοντας, έτσι το ανοσοποιητικό σύστημα. Το μαγγάνιο, τέλος, βελτιώνει την αξιοποίηση του σιδήρου, βοηθάει στην παραγωγή γάλακτος από τις θηλάζουσες και είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη και την επιδιόρθωση οστών και συνδετικών ιστών. Αμερικανοί και άλλοι εναλλακτικοί γιατροί χρησιμοποιούν συχνά το μαγγάνιο σαν αντικαρκινικό (προληπτικά), σαν αντιδιαβητικό, κατά της οστεοπόρωσης και κατά της οστεοαρθρίτιδας και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

ΠΑΠΑΓΙΑ

Το φρούτο της παπάγιας περιέχει ένζυμα, κυρίως παπαΐνη, η οποία ονομάζεται και "φυτική πεψίνη", λόγω της ικανότητάς της να διασπά τις πρωτεΐνες (κρέατα κλπ). Φυσικό και ασφαλές βοηθητικό της πέψης. Συχνά άριστο υποκατάστατο των αντιόξινων φαρμάκων, χωρίς τις παρενέργειές τους (μία από τις οποίες είναι η ακόμη μεγαλύτερη παραγωγή οξέων από το στομάχι). Πολύ χρήσιμη σε άτομα που πρέπει να αποφεύγουν τη γλουτένη (πρωτεΐνη), γιατί διασπά τις μικροποσότητες γλουτένης που παρεισφρέουν στη διατροφή τους.

ΒΙΟΤΙΝΗ (Β-7)

Η βιοτίνη είναι ένα σημαντικό συνένζυμο που, δρώντας συνεργικά με τις άλλες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, είναι απαραίτητη για τη σύνθεση των πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λιπαρών οξέων. Δεν θεωρείται πραγματική βιταμίνη, γιατί μπορεί να συντεθεί εντός του οργανισμού μας από τα ωφέλιμα εντερικά βακτήρια. Ως εκ τούτου, η έλλειψή της δεν είναι συνηθισμένη και περιορίζεται σε ειδικές ομάδες του πληθυσμού, όπως εκείνοι που κάνουν μακροχρόνια χρήση αντιβιοτικών ή σουλφοναμιδών (φάρμακα που καταστρέφουν τα καλά εντερικά βακτήρια), ορισμένα νεογέννητα (πολύ λίγα), επειδή το μητρικό γάλα είναι φτωχό σε βιοτίνη, επίσης νεογέννητα με ειδικές γενετικές παθήσεις, καθώς και άτομα (ιδίως bodybuilders) που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ωμών αυγών. Πράγματι το ωμό ασπράδι περιέχει αβιδίνη, μια πρωτεΐνη που εμποδίζει την απορρόφηση της βιοτίνης. Η ανεπάρκεια βιοτίνης μπορεί να προκαλέσει ναυτία, ανορεξία, κατάθλιψη, μυϊκούς πόνους, εμετούς, υψηλή χοληστερίνη, φλεγμονές ή χλωμάδα του δέρματος, αναιμία και, στα νήπια, σμηγματορροϊκή δερματίτιδα. Ειδικά για την τριχόπτωση και τη φαλάκρα, η λήψη βιοτίνης δίνει πολύ καλά αποτελέσματα, αν υπάρχει έλλειψή της στον οργανισμό. Στην αντίθετη περίπτωση τα αποτελέσματα είναι αμφίβολα. Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η βιοτίνη βοηθά στην πρόληψη και θεραπεία ενός συνδρόμου που εμφανίζεται σε άτομα που κάνουν μακροχρόνια αιμοκάθαρση και θυμίζει την ασθένεια Alzheimer, δεδομένου ότι μεταξύ των συμπτωμάτων του περιλαμβάνονται η απώλεια προσανατολισμού, ανωμαλίες στο λόγο, απώλεια μνήμης, τρέμουλο, δυσκολία στο βάδισμα. Η βιοτίνη δεν έχει τοξικότητα ή παρενέργειες.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ A

Η βιταμίνη Α συμβάλλει στην ανάπτυξη των οστών, των δοντιών, καθώς και στη διαδικασία της αναπαραγωγής (λειτουργία των όρχεων και ωοθηκών). Απαραίτητη για την ανάπτυξη τoυ εμβρύου, την ανάπτυξη και διαφοροποίηση των ιστών. Βoηθάει στην αντιμετώπιση της τυφλότητας κατά τη νύχτα και άλλων oφθαλμικών παθήσεων. Αυξάνει την αντίσταση τoυ oργανισμoύ στις μoλύνσεις τoυ αναπνευστικoύ συστήματoς, τoυ στόματoς, τoυ oυρoγεννητικoύ συστήματος. Απαραίτητη για την υγεία του δέρματος και των μαλλιών. Πoλλές κλινικές μελέτες έχoυν δείξει ότι η βιταμίνη Α και η Β-Καρoτίνη εμπoδίζoυν την καρκινoγένεση και καταπoλεμoύν διάφoρα είδη καρκίνoυ και, ιδίως, τoν καρκίνo τoυ πνεύμονα. Νεότερες μελέτες υποδεικνύουν ότι η αντικαρκινική δράση οφείλεται περισσότερο στις αντιοξειδωτικές ιδιότητες της Β-Καροτίνης παρά στην βιταμίνη Α.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ B-12

Η βιταμίνη Β-12 είναι απαραίτητη για την πρόληψη της αναιμίας, τo σχηματισμό και τη μακρoβιότητα των κυττάρων, την πέψη και αφoμoίωση των τρoφών, τη σύνθεση των πρωτεϊνών, τo μεταβoλισμό των υδατανθράκων και των λιπών. Διατηρεί τη γoνιμότητα, συμμετέχει στην παραγωγή του γενετικού υλικού DNA και RNA, ευνοεί την κανονική ανάπτυξη τoυ σώματος, είναι αντικαρκινική, παίζει καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία του νευρικού συστήματος και, ενδεχομένως, βοηθάει στην πρόληψη του Alzheimer. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που έγινε στη Σκωτία με άτομα 60 – 78 ετών, όσοι είχαν τα υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης Β-12 και φολικού οξέος στο αίμα σημείωσαν και τις καλύτερες επιδόσεις στα τεστ νοημοσύνης (Am J Clin. Nutr, 2002, 75:785-6). Oι ηλικιωμένoι και τα άτoμα με πεπτικές ανωμαλίες διατρέχoυν αυξημένo κίνδυνo ελλείψεως της Β-12, λόγω μειωμένης απορρόφησής της. Επίσης οι φυτοφάγοι, λόγω της σπανιότητας της Β-12 στoν φυτικό κόσμo, χρειάζoνται συχνά συμπληρώματα διατρoφής με Β-12.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ C

Η βιταμίνη C είναι υδατοδιαλυτή βιταμίνη απαραίτητη για την ανάπτυξη των ιστών, τη λειτουργία των επινεφριδίων, την υγεία των οστών, δοντιών και ούλων. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθάει στην πρόληψη/θεραπεία του καρκίνου και των παρενεργειών της ακτινοθεραπείας και προστατεύει από τις λοιμώξεις, τις τοξίνες, τη μόλυνση του περιβάλλοντος, τα ηπατοτοξικά φάρμακα. Mελέτη με ποντίκια στα οποία χορηγήθηκαν υψηλές δόσεις acetaminophen ή κοκαΐνης έδειξε ότι η βιτ. C μείωσε τις βλάβες στο συκώτι κατά 80% (Drug and Nutrient Interactions, Jan-March 1984, 33-41). H βιταμίνη C παίζει ουσιώδη ρόλο στη σύνθεση του κολλαγόνου και στη διαδικασία της επούλωσης των πληγών και των καταγμάτων, καθώς και στη σύνθεση των ορμονών που ελέγχουν το στρες. Είναι επίσης απαραίτητη για το μεταβολισμό του φολικού οξέος, της τυροσίνης και της φαινυλαλανίνης, ενώ διεγείρει την παραγωγή της ιντερφερόνης. Τακτική λήψη βιταμίνης C φαίνεται ότι μειώνει τη συχνότητα των κρυολογημάτων, ενώ, αποδεδειγμένα, μειώνει τη σοβαρότητά τους. Μειώνει επίσης την κακή χοληστερίνη (LDL) και εμποδίζει την οξείδωσή της, προστατεύοντας έτσι από αρτηριοσκλήρωση, ενώ αυξάνει την ευεργετική χοληστερίνη (HDL). Η βιτ. C έχει ήπια αντιυπερτασική δράση.

ΠΑΝΤΟΘΕΝΙΚΟ ΟΞΥ (Β-5)

Tο παντοθενικό οξύ, γνωστό και σαν «βιταμίνη κατά του στρες», αποτελεί ουσιώδες συστατικό του συνενζύμου A και είναι απαραίτητο για την παραγωγή κορτιζόνης και άλλων ζωτικής σημασίας στεροειδών ενώσεων. Συμμετέχει στο σχηματισμό των αντισωμάτων, βοηθά στη χρησιμοποίηση των άλλων βιταμινών από το σώμα, καθώς και στην παραγωγή ενέργειας από τους υδατάνθρακες, τα λίπη και τις πρωτεΐνες. Eίναι απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού και νευρικού συστήματος και ενδέχεται να παίζει ρόλο στην αντιμετώπιση του άγχους και της κατάθλιψης. Kλινικές μελέτες έδειξαν ότι το παντοθενικό οξύ είναι αποτελεσματικό σε περιπτώσεις σωματικού και ψυχολογικού στρες (100-500 mg), φλεγμονών των αρθρώσεων (100-200 mg), οστεοαρθρίτιδας και ρευματοειδούς αρθρίτιδας (50-2000 mg) και χρόνιου δισκοειδούς λύκου (6-10 g αρχικά, 2-4 g εν συνεχεία). Tο παντοθενικό οξύ είναι απαραίτητο σε κάθε κύτταρο του οργανισμού μας. Επιρρεπή σε έλλειψη της βιταμίνης αυτής είναι τα άτομα με κακή διατροφή.

ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ

Η σπιρουλίνα είναι ένα γαλαζοπράσινο μικροφύκος (φυτοπλαγκτόν) με εκπληκτική περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά: 65-71% υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη με τα 8 απαραίτητα αμινοξέα, βιταμίνες (ιδίως βήτα καροτίνη, Β-12), μέταλλα και ιχνοστοιχεία (ιδίως ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο), λιπαρά οξέα (ιδίως λινολεϊκό, αραχιδονικό και GLA), χλωροφύλλη, καθώς και την χρωστική αντιοξειδωτική ουσία φυκοκυανίνη που σε πειράματα με καρκινοπαθή ποντίκια (καρκίνος ήπατος) παρέτεινε το χρόνο ζωής τους. Πειράματα σε ζώα έχουν δείξει ότι μειώνει τη χοληστερίνη, είναι αντιαλλεργική και αποτοξινωτική, ενώ έχει ανοσοενισχυτικές, ηπατοπροστατευτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Είναι επίσης, αντικαρκινική, ιδίως ως προς τον καρκίνο του στόματος, αφού, σύμφωνα με μια μελέτη με ασθενείς που μασούσαν καπνό, η λήψη 1000mg σπιρουλίνας ημερησίως οδήγησε σε πλήρη υποχώρηση των καρκινικών στοματικών πληγών στο 44% των ασθενών. Η σπιρουλίνα συνιστάται ιδιαίτερα στους φυτοφάγους (λόγω της Β-12) και σε όσους κάνουν νηστεία ή δίαιτα, γιατί μειώνει την πείνα, ενώ βοηθάει στην αποβολή των τοξινών. Μπορεί να βοηθήσει τους υπογλυκαιμικούς, όταν λαμβάνεται μεταξύ των γευμάτων. Εξαιρετική στην αναιμία από σίδηρο, ιδίως στους φυτοφάγους.

Oι παραγωγικές εγκαταστάσεις της Nature's Plus είναι ένας επιστημονικά εξελιγμένος χώρος για την επινόηση και παραγωγή ανώτερης ποιότητας, υψηλής ενέργειας συμπληρωμάτων διατροφής.

Όλες οι πρώτες ύλες που εισέρχονται στις εγκαταστάσεις μπαίνουν σε ειδικούς απομονωμένους χώρους, μέχρι οι τεχνικοί του ποιοτικού ελέγχου να βεβαιώσουν ότι πληρούν τα υψηλά στάνταρντ της Nature's Plus για ποιότητα και γνησιότητα. Μόνο τότε οι πρώτες ύλες εισέρχονται στους χώρους παραγωγής.Τα πλέον αυστηρά κριτήρια ποιότητας εφαρμόζονται καθ' όλη τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας. Η εμπειρία και η επιστημονική γνώση, όσον αφορά την παραγωγή υγιεινών προϊόντων, συνδυασμένη με πνεύμα δημιουργίας και αφοσίωσης, επέτρεψε να επιτευχθούν τα υψηλότερα δυνατά στάνταρντ ποιότητας. Η δέσμευση της Nature's Plus όσον αφορά την ποιότητα είναι διαρκής και αταλάντευτη όπως ακριβώς και για εμάς στο Greenhouse .

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά.
Στο Greenhouse κάνουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες των προϊόντων που σας παρέχουμε είναι όσο το δυνατον ακριβής. Επειδή όμως τα προϊόντα και τα στοιχεία που τα συνοδεύουν επικαιροποιούνται τακτικά, οι πληροφορίες για τα συστατικά, τα τυχόν αλλεργιογόνα συστατικά τους μπορεί να αλλάξουν. Συνιστούμε λοιπόν να διαβάζετε πάντοτε τη συσκευασία του προϊόντος σας πριν το χρησιμοποιήσετε.
Συγκατάθεση για cookie