

Ξεχωρίζει για την γεμάτη γεύση του, το πλήθος εφαρμογών του στην κουζίνα και την υψηλή περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και προβιοτικά. Σε τηγάνι, κατσαρόλα ή στο φούρνο το τεμπε (Tempeh) ρεβυθιού είναι ικανό να πρωταγωνιστήσει σε όλες τις μαγειρικές σας εξερευνήσεις. Θα δώσει άλλη διάσταση στην χρήση των ρεβυθιών!
Άμεση διαθέσιμη ποσότητα 6 τεμάχια.
Το Tempeh ρεβυθιού είναι ένα μοναδικό προϊόν που συνδυάζει την παράδοση της νοτιοανατολικής Ασίας με παραδοσιακές ελληνικές πρώτες ύλες.Τα ρεβύθια χαρίζουν ένα ιδιαίτερο άρωμα στο Τέμπε, μία γλυκιά επίγευση και σφιχτή υφή. Οπτικά δεν διαφέρει ιδιαίτερα από το Τέμπε σόγιας. Ξεχωρίζει για την γεμάτη γεύση του, το πλήθος εφαρμογών του στην κουζίνα και την υψηλή περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και προβιοτικά.Σε τηγάνι, κατσαρόλα ή στο φούρνο το Τέμπε ρεβυθιού είναι ικανό να πρωταγωνιστήσει σε όλες τις μαγειρικές σας εξερευνήσεις. Θα δώσει άλλη διάσταση στην χρήση των ρεβιθιών!
Το Τέμπε έχει γενικά μελετηθεί για τα διατροφικά οφέλη του και την συμβολή του στην καλή υγεία. Το Τέμπε Ρεβιθιού, συγκριτικά με το Τέμπε Σόγιας έχει μία πιο ήπια γεύση, πιο γλυκιά, χωρίς την γεύση φασολιού, ενώ η υφή του είναι εξίσου σφιχτή όπως της σόγιας και πιο “κοκκώδη”.
Το Τέμπε ρεβυθιού παράγεται με μία φυσική και παραδοσιακή διαδικασία ζύμωσης, που περιλαμβάνει ολόκληρα ρεβύθια και έναν μύκητα (Rhizopus Oligosporous).
Τα ρεβίθια μαγειρεύονται σε νερό με βιολογικό μηλόξυδο και κατόπιν αναμιγνύονται με τον μύκητα, προτού αφεθούν σε ειδικό θερμοθάλαμο για να ζυμωθούν για 36-42 ώρες. Έως τότε τα ρεβύθια δένονται σε μία σφιχτή μπάρα, λόγω του λευκού μυκηλίου που σχηματίζει γύρω τους ο μύκητας λόγω της ζύμωσης.
Λόγω της υψηλής απορροφησιμότητας των πρωτεϊνών του, το Τέμπε Ρεβιθιού είναι εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης, όπως και φυτικών ινών. Είναι χαμηλό σε λιπαρά και χοληστερίνη και αποτελεί ιδανική επιλογή για χορτοφάγους και βίγκαν, ή όσους αναζητούν μία υγιεινή μορφή πρωτεΐνης με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.
Ως προϊόν ζυμωσης, σε σχέση με τα ωμα ρεβίθια,έχει πολύ λιγότερα επίπεδα αντιθρεπτικών συστατικών, το οποίο καθιστά το Τέμπε ρεβιθιού πιο εύπεπτο και τα θρεπτικα συστατικά του περισσότερο βιοδιαθεσιμα.
Η ίδια η διαδικασία ζύμωσης, δημιουργεί τέτοιες συνθήκες οι οποίες παρέχουν:
Το Τέμπε ρεβυθιού ταιριάζει πολύ σε πιάτα Μεσογειακής κουζίνας και παραδοσιακές Ελληνικές συνταγές. Αντικαθιστά οποιαδήποτε ζωική πρωτεΐνη σε πιάτα κοκκινιστά, με σάλτσα, τηγανητά, σε σαλάτες, ζυμαρικά, ρύζι κα.Έχει την ιδιότητα να απορροφά τα αρώματα από μαρινάδες και του αρέσουν τα αλμυρά καρυκεύματα της Άπω Ανατολής, όπως η Σάλτσα σόγιας,η σάλτσα Ταμάρι, η πάστα Μίσο, το shio koji.Αντικαταστήστε λοιπόν ένα κομμάτι κρέατος με Τέμπε ρεβυθιού και μαγειρέψτε το με τον ίδιο τρόπο.Πειραματιστείτε με νέες μαρινάδες, όπως μία καυτερή μεξικάνικη σάλτσα Chimichurri, ή μία ιαπωνική μαρινάδα για Yakitori, αλλά δοκιμάστε το και σε κοκκινιστό κατσαρόλας αντί για κοτόπουλο ή απλά πειραματιστείτε με τις ατελείωτες δυνατότητές του.
Διατήρηση και χειρισμός
Το Τέμπε Ρεβυθιού Peace by Peas είναι μη παστεριωμένο προϊόν, συσκευασμένο σε κενό αέρος και πωλείται κατεψυγμένο για να διατηρεί μεγαλύτερη διάρκεια συντήρησης. Στην κατάψυξη μπορεί να διατηρηθεί έως και 9 μήνες από την παραγωγή του. Εάν αποψυχθεί (χρειάζεται 1-2 ώρες) και δεν ανοιχτεί η συσκευασία του, μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο και να καταναλωθεί εντός 10 ημερών.Από την στιγμή που ανοιχτεί η σακούλα του συντηρείται εντός ψυγείου και μπορεί να καταναλωθεί μέσα σε 4-5 ημέρες.
Όσο περνάει ο καιρός, ειδικά εάν το έχετε στο ψυγείο, μπορεί να παρατηρήσετε ότι:
Αυτά συμβαίνουν επειδή είναι ζωντανό προϊόν και η ζύμωσή του συνεχίζεται. Οι μικροοργανισμοί συνεχίζουν να ωριμάζουν και να διαφοροποιούν το χρώμα, την υφή και την γεύση του Τέμπε.
Μην ανησυχήσετε για αυτά τα φαινόμενα, είναι αισθητικής φύσης και είναι απολύτως ασφαλές να καταναλώσετε το Τέμπε!
100% ρεβύθια* ρυθμιστής οξύτητας: μηλόξυδο*
*Τέμπε Ρεβυθιού
*Βιολογικής Παραγωγής.
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ: PEACE BY PEAS Τ:2229301586