greek-product bio-product
Καλέντουλα Βιολογικής Καλλιέργειας 20γρ Verum Herb
search
  • Καλέντουλα Βιολογικής Καλλιέργειας 20γρ Verum Herb
  • Καλέντουλα Βιολογικής Καλλιέργειας 20γρ Verum Herb
  • Καλέντουλα Βιολογικής Καλλιέργειας 20γρ Verum Herb
  • Καλέντουλα Βιολογικής Καλλιέργειας 20γρ Verum Herb
  • Καλέντουλα Βιολογικής Καλλιέργειας 20γρ Verum Herb

Καλέντουλα Βιολογικής Καλλιέργειας 20g Ελληνική, Verum Herb

6747
Άμεση Παράδοση / Αποστολή σε 1 με 3 εργάσιμες

Ένα λουλούδι που γίνεται ρόφημα και φροντίζει την υγεία μας. Εκτός από την όμορφη παρουσία του, το φυτό αυτό είναι πολύτιμο και για πολλούς άλλους λόγους. Εσωτερικά, η δράση της σε φλεγμονές ή έλκη του πεπτικού συστήματος είναι πολύτιμη. Έτσι, μπορεί να χρησιμοποιείται στη ανακούφιση γαστρικών και δωδεκαδακτυλικών ελκών, ενώ δρα και ως χολαγωγό, εμμηναγωγό και χωνευτικό.

2,58 €
με ΦΠΑ

Καλέντουλα - Calendula Officinalis L.

Η καλέντουλα δεν μας προσφέρει μόνο το όμορφο και λαμπερό της χρώμα, αλλά και τις πολλαπλές ευεργετικές της ιδιότητες. Ελαφρύ άρωμα και διακριτική γεύση σε ένα ευχάριστο φλιτζάνι τσάι, που μπορείτε να απολαύσετε όλο το χρόνο.

Τα άνθη της καλέντουλας θεωρούνται βρώσιμα και τα χρησιμοποιούσαν σε σαλάτες, σούπες ή - στη θέση του σαφράν, για να δώσουν χρώμα.

Ιστορία & Μυθολογία

Οι πρώτοι Χριστιανοί φύτευαν την καλέντουλα δίπλα στα αγάλματα της Παρθένου Μαρίας, γι’ αυτό και αποκαλούσαν το φυτό "Mary's Gold". Αυτή είναι και η προέλευση της αγγλικής ονομασίας του φυτού ‘Marigold’.

Το λατινικό όνομα του φυτού προέρχεται από τη λέξη kalendae, που σημαίνει ‘πρώτη ημέρα του μήνα’. Δόθηκε από τους αρχαίους Ρωμαίους, οι οποίοι παρατήρησαν ότι τα λουλούδια του φυτού άνθιζαν στις καλένδες (ή calends), κάθε μήνα. Το όνομα ‘officinalis’ δείχνει την παραδοσιακή φαρμακευτική χρήση του φυτού.

Την καλέντουλα συναντάμε σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς, οι οποίοι την χρησιμοποιούσαν συχνά ως θεραπευτικό βότανο, αλλά και ως συστατικό σε φαγητά και πολλά καλλυντικά. Οφέλη για την υγεία

Η καλέντουλα είναι ένα από τα καλύτερα βότανα για την θεραπεία τοπικών δερματικών προβλημάτων. Εσωτερικά, η δράση της σε φλεγμονές ή έλκη του πεπτικού συστήματος είναι πολύτιμη. Έτσι, μπορεί να χρησιμοποιείται στη θεραπεία γαστρικών και δωδεκαδακτυλικών ελκών, ενώ δρα και ως χολαγωγό, εμμηναγωγό και χωνευτικό. Έχει αξιοσημείωτη αντιμυκητιακή δράση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση μολύνσεων αυτού του είδου

Το μοναδικό άρωμα, η αυθεντική φυσική γεύση κι όλες οι ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων που διεγείρουν τις αισθήσεις και προσφέρουν ευεξία στο σώμα και στο πνεύμα.

Με βαθειά πίστη στη δύναμη της φύσης και στα προϊόντα της, που τα τελευταία χρόνια ξανακερδίζουν το ενδιαφέρον, όχι μόνο των απλών ανθρώπων, αλλά και της επιστήμης για τις θεραπευτικές τους δυνάμεις, η Verum Herb αξιοποιεί τις δυνατότητες της ελληνικής φύσης και προσφέρει στον άνθρωπο μία φυσική και απόλυτα υγιεινή εναλλακτική λύση σε προβλήματα αποτοξίνωσης, χαλάρωσης και ευεξίας. Γιατί τα προιόντα Verum Herb δεν περιέχουν κανένα τεχνικό ή χημικό συστατικό , συντηρητικό ή πρόσθετες ουσίες. Είναι αποτέλεσμα βιολογικής καλλιέργειας, σε ξεκούραστα εδάφη, όπου δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ φυτοφάρμακα ή χημικά λιπάσματα.

Στο κτήμα της Verum Herb, ο βοτανολογικός θησαυρός της ελληνικής γης προσφέρει αρωματικά φυτά άριστης ποιότητας που, ως αφεψήματα, κρύα ή ζεστά, αναζωογονούν, καταπραΰνουν και ανακουφίζουν τον οργανισμό από διάφορες ενοχλήσεις ή παθήσεις, ενώ ταυτόχρονα, χαρίζουν άρωμα και ιδιαίτερη νοστιμιά και γεύση στο φαγητό.

Χωρίς Γλουτένη (Μπορεί να περιέχει ίχνη)
Ναι
Χωρίς Προσθήκη Ζάχαρης
Ναι
Origin
Greek
Χωρίς Προσθήκη Αλατιού
Ναι
Demeter
Όχι
Vegan
Ναι
Bio
Ναι
Lactose Free
Ναι

Ζεστό ρόφημα

Σε μία κούπα τοποθετήστε το αρωματικό φυτό της αρεσκείας σας, 2 κουταλάκια, και προσθέστε το ζεστό νερό. Σκεπάστε την κούπα και αφήστε για 5 - 10 λεπτά. Σουρώστε και προσθέστε προαιρετικά μέλι ή λεμόνι.

Κρύο ρόφημα

Φτιάξτε ένα δυνατό ζεστό τσάι Verum Herb (4 κουταλάκια αρωματικού φυτού). Ρίξτε στο ζεστό ρόφημα 2 – 3 παγάκια και ανακατέψτε για λίγη ώρα, προκειμένου να αποκτήσει μια ομοιόμορφη θερμοκρασία. Στη συνέχεια, γεμίστε ένα ποτήρι με παγάκια, και προσθέστε το τσαι. Μπορείτε να πειραματιστείτε με προσθήκη εσπεριδοειδών, φρούτων, μυρωδικών ή οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε.

  • Για να απολαύσετε ένα υπέροχο ρόφημα Verum Herb, χρησιμοποιείτε πάντα φρέσκο νερό λίγο πριν βράσει (80ο C - 90ο C).
  • Σκεπάστε καλά την κούπα, έτσι αποφεύγετε την εξάτμιση των αιθέραιων ελαίων, απολαμβάνοντας στο μέγιστο όλα τα αρώματα και τις ευεργετικές ιδιότητες των αρωματικών φυτών Verum Herb.
Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά.
Στο Greenhouse κάνουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες των προϊόντων που σας παρέχουμε είναι όσο το δυνατον ακριβής. Επειδή όμως τα προϊόντα και τα στοιχεία που τα συνοδεύουν επικαιροποιούνται τακτικά, οι πληροφορίες για τα συστατικά, τα τυχόν αλλεργιογόνα συστατικά τους μπορεί να αλλάξουν. Συνιστούμε λοιπόν να διαβάζετε πάντοτε τη συσκευασία του προϊόντος σας πριν το χρησιμοποιήσετε.
Συγκατάθεση για cookie