bio-product
search

Βιολογικό Αλεύρι teff (χωρίς γλουτένη) 250g Eat Free

15973
Άμεση Παράδοση / Αποστολή σε 1 με 3 εργάσιμες

Το αλεύρι Teff χωρίς γλουτένη χρησιμοποιείται για την παρασκευή ψωμιού αλλά και για πανάρισμα στο ψήσιμο.

3,92 €
με ΦΠΑ

Το αγρωστώδες τεφ μολονότι υπάγεται στα σιτηρά δεν προέρχεται από προέρχεται από κάποιο δημητριακό. Το αρχικό βοτανολογικό του όνομα είναι «Ερωτάγρωστις» (αντίστοιχα στα αγγλικά ονομάζεται «lovegrass»), αλλά σε κάποια βοτανολογικά λεξικά απαντάται και ως Πόα η αβησσυνιακή (Eragrostis abyssinica, teff) καθώς κατάγεται από την Αβησσυνία – και την Ερυθραία – όπου και καλλιεργείται εδώ και 6000 χρόνια. Το όνομα με το οποίο έγινε γνωστό προέρχεται από την αμχαρική* λέξη «teff», ένα επίθετο που σημαίνει "χαμένος" ενδεχομένως γιατί οι καστανοκόκκινοι κόκκοι του είναι τόσο μικροί – υπολογίζουν πως οι 3.000 ζυγίζουν 1 γραμμάριο, περίπου – που εύκολα τους παρασύρει ο αέρας και χάνονται. Επειδή δε είναι τόσο μικροσκοπικοί, εκατοντάδες φορές μικρότεροι από τον κόκκο του σιταριού, αλέθονται μαζί με τον φλοιό τους, όπως συμβαίνει και με κάθε αλεύρι ολικής άλεσης.

Το τεφ εκτιμάται διατροφικά γιατί είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, ανόργανα άλατα και βιταμίνες, αλλά και γιατί δεν ανεβάζει γρήγορα τον γλυκαιμικό δείκτη.

Πιστοποιημένο Gluten Free
Ναι
Origin
Foreign
Bio
Ναι

Βιολογικό αλεύρι teff

*Προϊόν βιολογικής καλλιέργειας

Ενέργεια:
1463 kJ / 346 kcal
Λιπαρά:
2,5g
Υδατάνθρακες:
66,7g
Αλάτι:
0,01g
Στο Greenhouse κάνουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες των προϊόντων που σας παρέχουμε είναι όσο το δυνατον ακριβής. Επειδή όμως τα προϊόντα και τα στοιχεία που τα συνοδεύουν επικαιροποιούνται τακτικά, οι πληροφορίες για τα συστατικά, τα τυχόν αλλεργιογόνα συστατικά τους μπορεί να αλλάξουν. Συνιστούμε λοιπόν να διαβάζετε πάντοτε τη συσκευασία του προϊόντος σας πριν το χρησιμοποιήσετε.
Συγκατάθεση για cookie