

Το νέο καμάρι του Ηλέσιον…το Ροδίτη Αλεπού , γεννήθηκε από τα σπλάχνα αμπελιών 50 ετών στις πλαγιές του Κιθαιρώνα και αποτελεί παραδοσιακή ελληνική ποικιλία. Ο φλοιός των σταφυλιών του έχει το χρώμα της αλεπούς, εξ’ ου και η ονομασία του.
Ο Ροδίτης του ΗΛΕΣΙΟΝ είναι μοναδικός γιατί οινοποιήθηκε με τα στέμφυλα από άγριους ζυμομύκητες του ίδιου του ροδίτη και δεν είναι λευκός -όπως παραδόξως συμβαίνει με τους υπόλοιπους ροδίτες της αγοράς- αλλά λαμπερός κοραλλένιος.
Οίνος ζωντανός, χωρίς κανένα χημικό πρόσθετο, πρόσθετα θειώδη, χωρίς φιλτράρισμα -όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας ΗΛΕΣΙΟΝ- φύση άγρια, γεμάτος αρώματα φρούτων, με γεύση μεστή που σαγηνεύει τον ουρανίσκο και σώμα που ευφραίνει την καρδιά.
Βιολογικός Οίνος χωρίς πρόσθετα θειώδη και άλλα χημικά, αφιλτράριστος, οινοποιημένος με ΑρχαιοΕλληνικά πρότυπα
Από επιλεγμένα βιολογικά σταφύλια ποικιλίας:
Σαββατιανό, Ροδίτης και Αγιωργίτικο
Αν σμίξουμε τον αρχαιοελληνικής οινοποίησης Άκρατο Οίνο με το Ειδύλλι του (σταφυλόνερο) θα μας δώσει τον Κεκραμμένο Οίνο, που σήμερα ονομάζουμε κρασί...
Ο υψηλόβαθμος Άκρατος Οίνος του ΗΛΕΣΙΟΝ είναι φυσικός, βιολογικός, ερυθράς οινοποίησης (μαζί με τα στέμφυλα) με φυσικούς άγριους ζυμομύκητες οινοποιημένος με αρχαιοελληνικά πρότυπα. Δεν περιέχει πρόσθετα θειώδη, συντηρητικά, χημικά και χρώματα. Δεν υπέστη πρωτεϊνική καθίζηση και δεν φιλτραρίστηκε!
Έτσι πέρασαν στο σώμα του οίνου σχεδόν όλα τα αντιοξειδωτικά, οι πολυφαινόλες, η ρεσβερατρόλη και οι OPC (Ολιγο-Προ-Ανθοκυανιδίνες) των σταφυλιών. Γι’ αυτό είναι μέρος της Μεσογειακής διατροφής.