

Περίοδος Διαθεσιμότητας:
Από Οκτώβριο έως Απρίλιο
Το μαρούλι διαθέτει βιταμίνη C & β-καροτένιο, ωμέγα-3 λιπαρά, μαγγάνιο και φυτικές ίνες. Όμως σε έρευνες που έγιναν σε μαρούλια συμβατικής καλλιέργειας βρέθηκαν περίπου 50 μη φυσικές ουσίες. Καλό είναι να εμπιστευόμαστε μόνα τα βιολογικά , τα οποία εκτός από ασφαλή είναι και πιο γευστικά .
Τα βιολογικά φρούτα και τα λαχανικά είναι αγροτικά προϊόντα που η παραγωγή τους στηρίχθηκε σε φυσικές διεργασίες. Αυτό σημαίνει χρησιμοποίηση εναλλακτικών, προς τα χημικά, μεθόδων αντιμετώπισης εχθρών, ασθενειών και ζιζανίων (όχι χρήση συνθετικών φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων και ζιζανιοκτόνων), καθώς και τεχνικών παραγωγής, όπως η εναλλαγή των καλλιεργειών, η ανακύκλωση φυτικών υπολειμμάτων κ.ά.
Τα βιολογικά προϊόντα είναι σαφώς πιο υγιεινά, καθώς δεν παράχθηκαν με παρεμβάσεις που είναι έξω από την «φυσιολογική» τους ζωή, όπως συνθετικές φυτοπροστατευτικές ουσίες, συνθετικά λιπάσματα, ορμόνες, ζιζανιοκτόνα κ.α. Για τη λίπανση των φυτών χρησιμοποιούνται κοπριές και φυσικά κομπόστ και στις περιπτώσεις όπου κρίνεται αναγκαία η επέμβαση με χημικές ουσίες χρησιμοποιούνται μόνο εκείνες που είναι φυσικής προέλευσης και εγκεκριμένες για βιολογική χρήση.
Είναι ασφαλή για την υγεία μας, μια και δεν έχουν υπολείμματα λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων που, πιθανώς, αθροιστικά και στη διάρκεια, μπορεί να προκαλέσουν σωρεία προβλημάτων υγείας, ιδίως στα παιδιά. Έχουν ανώτερη διατροφική αξία και είναι πιο γευστικά και μυρωδάτα.
Τέλος, καλλιεργούνται με μεθόδους που είναι πολύ πιο φιλικές για το περιβάλλον, συντελώντας, έτσι, στην αειφορία του πλανήτη.