Buddha Bowl

Buddha Bowl

Υλικά:

- Μπόλικο μαρούλι (αυτό δεν το φοβόμαστε, καλό είναι να έχουμε πάντα πολλά φρέσκα λαχανικά στη σαλάτα μας)

-Ντοματίνια (1/2 φλιτζάνι) και κόκκινη πιπεριά φλωρίνης (1/2 φλιτζάνι) για να βοηθησει στην απορρόφηση του σιδήρου

-Μισό αβοκάντο (ως καλή πηγή λιπαρών)

-1/2 φλιτζάνι με κυβάκια γλυκοπατάτας ως πηγή καλού υδατάνθρακα (τις έψησα στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά - από μπαχαρικα έβαλα αλάτι, ρίγανη, πάπρικα καπνιστή γλυκιά και κουρκουμά)

-30 γρ. Σπόρους κάνναβης ως πηγή λίπους ωμέγα-3

-1 Brazilian nut για σελήνιο (προσοχή να καταναλώνετε μέχρι 2 την ημέρα γιατί αλλιώς είναι τοξικοί)

-100 γρ. Τόφου για πρωτεΐνη και σίδηρο

-και μισό φύλλο φύκι νόρι ως πηγή ιωδίου (αν βάλετε λεμόνι ή lime και φάτε μπουκίτσα με τα υπόλοιπα συστατικά της σαλάτας τρώγεται μια χαρά)

-Αντί για ελαιόλαδο αγόρασα από το Green House Bio λινέλαιο, αφού μου εξήγησε η Νίκη πόσο θρεπτικό είναι (είναι λίγο πικρό, αν βάλετε όμως στη σαλάτα και κάτι ακόμα πχ λεμόνι εξισορροπείται, προσωπικά έβαλα και αλάτι και πιπέρι)

Συγκατάθεση για cookie