Τι σημαίνει Βιολογικό προϊόν ;

Τα βιολογικά προϊόντα υπόκεινται σε αυστηρά πρότυπα.

Η πιστοποίηση των βιολογικών προϊόντων είναι η επίσημη διαβεβαίωση για τους καταναλωτές ότι τα προϊόντα έχουν καλλιεργηθεί και διαχειριστεί σύμφωνα με τα αυστηρά πρότυπα , με την πλήρη απουσία χημικών και συντηρητικών.

Το βιολογικό φαγητό είναι νόστιμο.

Είναι κοινή λογική ότι ένα ισορροπημένο έδαφος ,το οποίο δεν πιέζεται να υπερ-παράγει , μας προσφέρει προϊόντα με υψηλή διατροφική αξία τα οποία είναι και πιο νόστιμα .

Η βιολογική παραγωγή ελαττώνει τις αρρώστιες.

Εκτεταμένες μελέτες έχουν δείξει πως τα χημικά των συμβατικών προϊόντων είναι συνδεδεμένα με καρκίνο και άλλες αρρώστιες. Οι βιολογικές καλλιέργειες είναι ο τρόπος να εμποδίσουμε τα χημικά να εισχωρήσουν στον αέρα, στην γη και στο νερό μας .

Οι βιολογικές φάρμες σέβονται τις πήγες του νερού.

Η εξάλειψη των ρυπογόνων χημικών ουσιών και η απορρόφηση του αζώτου, σε συνδυασμό με την διατήρηση υγιούς εδάφους, προστατεύουν και ανανεώνουν τους υδάτινούς μας πόρους

Οι αγρότες της βιολογικής γεωργίας δημιουργούν υγιή εδάφη.

Το έδαφος αποτελεί το θεμέλιο της διατροφικής αλυσίδας. Ο πρωταρχικός στόχος της βιολογικής γεωργίας είναι να δημιουργήσει αλλά και να διατηρήσει υγιή εδάφη.

Οι αγρότες της βιολογικής γεωργίας εργάζονται σε αρμονία με την φύση.

Η βιολογική γεωργία σέβεται την ισορροπία που απαιτείται για ένα υγιές οικοσύστημα. Η άγρια ζωή ενθαρρύνεται, προστατεύονται οι υδροβιότοποι και άλλες φυσικές περιοχές.

Οι βιολογικοί παραγωγοί είναι πρωτοπόροι στις καινοτόμες έρευνες.

Οι αγρότες της βιολογικής γεωργίας , με καινοτόμες έρευνες αλλά και αναβιώνοντας παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας , κατάφεραν να πάψουν την χρήση των φυτοφαρμάκων και να ελαχιστοποιήσουν την πιθανότητα μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Οι βιολογικοί παραγωγοί προσπαθούν για την διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Η μείωση της βιοποικιλότητας είναι ένα από σημαντικότερα περιβαλλοντικά θέματα. Σημαντική προσφορά στην διατήρηση των φυτών παρέχουν οι φάρμες βιολογικών προϊόντων αφού διατηρούν και συντηρούν τους αυθεντικούς σπόρους ενώ ταυτόχρονα καλλιεργούν καινοτόμα είδη βιολογικών προϊόντων.

Η βιολογική καλλιέργεια βοηθάει στην υγιή διατήρηση των αγροτικών κοινοτήτων.

Η βιολογική γεωργία αποτελεί την διέξοδο για τις μικρές, οικογενειακές φάρμες, γιατί προσφέρει εναλλακτικές αγορές οπού οι πωλητές μπορούν να πετύχουν καλύτερες τιμές για τα προϊόντα τους .

Αφθονία σε βιολογικές τροφές και όχι μόνο.

Πλέον κάθε κατηγορία τροφίμων έχει μία βιολογική εναλλακτική λύση. Ακόμη και τα μη τρόφιμα μπορούν πλέον να καλλιεργηθούν βιολογικά, π.χ. το βαμβάκι, το οποίο οι περισσότεροι ειδικοί πίστευαν ότι δεν μπορούσε να καλλιεργηθεί με αυτό τον τρόπο.

 

 

 

Συγκατάθεση για cookie