Σερραϊκή Ζύμη 6 Βιολογικά Χειροποίητα Φύλλα Πίτας
Τα φύλλα ανοίγονται με τον πιο παραδοσιακό τρόπο, όπως τα άνοιγαν οι γιαγιάδες μας με τη βέργα (βεργί) στον παραδοσιακό σοφρά. Το πρωτοποριακό με αυτό το προϊόν είναι ότι αφαιρείται από τα φύλλα (με τον πιο φυσικό τρόπο) η υγρασία που χρειάζεται , με αποτέλεσμα να διατηρούνται ''ζωντανά'' και τραγανά μετά το ψήσιμο. Το προϊόν παράγεται από 100% βιολογικές πρώτες ύλες. Το αλεύρι Ντίνκελ περιέχει λίγη γλουτένη με αποτέλεσμα να είναι πιο εύπεπτο. Η συσκευασία περιέχει 6 φύλλα στρόγγυλα. Η διάμετρός τους είναι 42- 48 εκ.
Η εταιρεία ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΖΥΜΗ από το 1979 που ιδρύθηκε, έχει συνδέσει το όνομά της με την ποιότητα και τα χειροποίητα προϊόντα ζύμης. Έχοντας σκοπό της τη διατήρηση της Ελληνικής παράδοσης και με σεβασμό στη μεσογειακή διατροφή, "ξεκλειδώνει" μία γεύση με ιστορία : "ΤΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΜΠΑΚΛΑΒΑ" (φύλλα βέργας). Είναι τα φύλλα που άνοιγαν οι γιαγιάδες μας με τη βέργα (βεργί) στην παραδοσιακή τάβλα (σοφράς). Η ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΖΥΜΗ βάζει τη δική της υπογραφή στη διατήρηση της γευστικής παράδοσης.
Με αφετηρία έναν υγιεινό τρόπο ζωής η εταιρεία παράγει χειροποίητα φύλλα πίτας και μπακλαβά βιολογικά, ολικής αλέσεως, πολύσπορα, με σπιρουλίνα, με βουβαλίσιο βούτυρο, με αλεύρι χαμηλής περιεκτικότητας σε γλουτένη.
Η ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΖΥΜΗ βασισμένη στις σταθερές αξίες που διακατέχουν το πνεύμα της , μέσα από άψογη παραγωγική διαδικασία και αυστηρό έλεγχο πρώτων υλών που διασφαλίζεται από ISO 22000 και haccp , ανοίγει για εσάς το πιο αυθεντικό , το πιο σπιτικό, το πιο τραγανό και παραδοσιακό φύλλο που δοκιμάσατε ποτέ. Είναι ειδικά φτιαγμένο για όσους ξέρουν να ξεχωρίζουν το αληθινό σπιτικό χειροποίητο φύλλο.
- Origin
- Greek
- Bio
- Ναι
Βιολογικό αλεύρι σίτου, βιολογικό αλεύρι χωριάτικο, βιολογικό αλεύρι φύλλου,
Ξεπαγώνετε το προϊόν σε θερμοκρασία δωματίου (1 ώρα περίπου).
Ετοιμάζετε το μείγμα για το άλειμμα των φύλλων (1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο,1/3 φλιτζανιού αραβοσιτέλαιο , 1/3 φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο).
Ξετυλίγετε τα φύλλα, τα απλώνετε πάνω στον πάγκο σας και τα σκεπάζετε με μια καθαρή πετσέτα για να μην ξεραθούν.
Αφού λαδώσετε το ταψί που θα ψήσετε, αλείφετε, με το μείγμα λαδιού - βουτύρου, το κάθε φύλλο πολύ καλά.
Αφού στρώσετε στο ταψί τα 3 λαδωμένα φύλλα, βάζετε τη γέμιση της αρεσκείας σας και στρώνετε από πάνω τα υπόλοιπα 3 πολύ καλά λαδωμένα φύλλα.
Αλείφετε την επιφάνεια με το μείγμα λαδιού-βουτύρου και χαράζεται την πίτα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου περίπου για 35 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο σας), μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα.
Αφού θα τη βγάλετε από το φούρνο, μετά από 10 λεπτά κόψτε εκεί που έχετε χαράξει. Αν θέλετε η πίτα να παραμείνει τραγανή, μην τη σκεπάζεται μετά το ψήσιμο.