- -31%
Spiru-Tein Cappuccino 512γρ., Nature's Plus
Φόρμουλα πλήρους πρωτεΐνης από σόγια, ρύζι, μπιζέλι και σπιρουλίνα. Oλική πρωτεΐνη 41%. Περιέχει, επίσης, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες, λεκιθίνη, ένζυμα, λιποτροπικές ουσίες. Ιδανικό προϊόν για δραστήρια και υπερδραστήρια άτομα, για αθλητές και αθλούμενους και για τον έλεγχο του βάρους. Δίνει ενέργεια και ζωτικότητα, καταπολεμά την κούραση.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν υποκατάστατο γεύματος για σημαντική απώλεια βάρους.
To SPIRU-TEIN προσφέρεται στις εξής γεύσεις: Φράουλα, Μπανάνα, Βανίλια, Καπουτσίνο, Τροπικά Φρούτα, Simply Natural (χωρίς φρουκτόζη, με γεύση βανίλια ή σοκολάτα), Cookies & Cream, Peaches & Cream, Κεράσι, Φράουλα-Μπανάνα, Μαύρο κεράσι-Σοκολάτα, Chai latte, Raspberry, Exotic red fruits, Double Fudge Crunch και σε συσκευασία των επτά φακέλων με διάφορες γεύσεις.
Συνήθης Χρήση: Μία μεζούρα μέσα σε γάλα ή χυμό.
ΛΕΚΙΘΙΝΗ
Η λεκιθίνη, όπως κυκλοφορεί στο εμπόριο, είναι κυρίως μίγμα λιπαρών οξέων, τα οποία είναι ενωμένα με φωσφόρο και, ενδεχομένως, με άλλες ουσίες. Το μίγμα ονομάζεται φωσφολιπίδια ή φωσφατίδια. Στο μίγμα αυτό κυριαρχεί η φωσφατιδυλική χολίνη, η οποία αποτελείται κατά 15%, περίπου, από χολίνη. Έτσι, οι ιδιότητες της χολίνης είναι σε σημαντικό βαθμό και ιδιότητες της λεκιθίνης, και αντίστροφα. Η λεκιθίνη που είναι σε υγρή μορφή ή σε κάψουλες περιέχει μεγάλο ποσοστό λαδιού (κατά κανόνα σογιέλαιο). Η λεκιθίνη σε κόκκους περιέχει πολύ λιγότερο ή καθόλου λάδι. Όσο μικρότερο είναι το ποσοστό του λαδιού και όσο μεγαλύτερο το ποσοστό των φωσφατιδίων, τόσο υψηλότερη είναι η ποιότητα της λεκιθίνης. Η λεκιθίνη αποτελεί δομικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών, αυξάνοντας τη ρευστότητά τους και συμμετέχοντας στη διαδικασία διόρθωσης των βλαβών τους. Από τα παραπάνω φαίνεται ο σπουδαίος ρόλος της λεκιθίνης στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών, όπως ηπατοπάθειες, καρκίνος, νευρολογικές παθήσεις, δεδομένου ότι όλες οι παραπάνω -και όχι μόνο- ασθένειες έχουν, συχνά, σχέση με τη μειωμένη ρευστότητα των κυτταρικών μεμβρανών και τους αναποτελεσματικούς μηχανισμούς διόρθωσης των βλαβών τους.
ΠΑΠΑΓΙΑ
Το φρούτο της παπάγιας περιέχει ένζυμα, κυρίως παπαΐνη, η οποία ονομάζεται και "φυτική πεψίνη", λόγω της ικανότητάς της να διασπά τις πρωτεΐνες (κρέατα κλπ). Φυσικό και ασφαλές βοηθητικό της πέψης. Συχνά άριστο υποκατάστατο των αντιόξινων φαρμάκων, χωρίς τις παρενέργειές τους (μία από τις οποίες είναι η ακόμη μεγαλύτερη παραγωγή οξέων από το στομάχι). Πολύ χρήσιμη σε άτομα που πρέπει να αποφεύγουν τη γλουτένη (πρωτεΐνη), γιατί διασπά τις μικροποσότητες γλουτένης που παρεισφρέουν στη διατροφή τους.
ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ
Η σπιρουλίνα είναι ένα γαλαζοπράσινο μικροφύκος (φυτοπλαγκτόν) με εκπληκτική περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά: 65-71% υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη με τα 8 απαραίτητα αμινοξέα, βιταμίνες (ιδίως βήτα καροτίνη, Β-12), μέταλλα και ιχνοστοιχεία (ιδίως ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο), λιπαρά οξέα (ιδίως λινολεϊκό, αραχιδονικό και GLA), χλωροφύλλη, καθώς και την χρωστική αντιοξειδωτική ουσία φυκοκυανίνη που σε πειράματα με καρκινοπαθή ποντίκια (καρκίνος ήπατος) παρέτεινε το χρόνο ζωής τους. Πειράματα σε ζώα έχουν δείξει ότι μειώνει τη χοληστερίνη, είναι αντιαλλεργική και αποτοξινωτική, ενώ έχει ανοσοενισχυτικές, ηπατοπροστατευτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Είναι επίσης, αντικαρκινική, ιδίως ως προς τον καρκίνο του στόματος, αφού, σύμφωνα με μια μελέτη με ασθενείς που μασούσαν καπνό, η λήψη 1000mg σπιρουλίνας ημερησίως οδήγησε σε πλήρη υποχώρηση των καρκινικών στοματικών πληγών στο 44% των ασθενών. Η σπιρουλίνα συνιστάται ιδιαίτερα στους φυτοφάγους (λόγω της Β-12) και σε όσους κάνουν νηστεία ή δίαιτα, γιατί μειώνει την πείνα, ενώ βοηθάει στην αποβολή των τοξινών. Μπορεί να βοηθήσει τους υπογλυκαιμικούς, όταν λαμβάνεται μεταξύ των γευμάτων. Εξαιρετική στην αναιμία από σίδηρο, ιδίως στους φυτοφάγους.
ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ
Οι φυτικές ίνες είναι πολυσακχαρίτες που είναι αδύνατον να διασπασθούν από τα πεπτικά ένζυμα του ανθρώπου, άρα δεν χωνεύονται, διασπώνται, όμως, εν μέρει, από τα βακτήρια του εντέρου. Διακρίνονται σε υδατοδιαλυτές, ευρισκόμενες εν αφθονία στη βρώμη, κριθάρι, φασόλια, μήλα, αχλάδια, καρότα, ψύλλιο κλπ. και σε μη υδατοδιαλυτές, ευρισκόμενες εν αφθονία στο πίτουρο σιταριού, ρυζιού και κριθαριού, στις φακές, στο σέλινο, στις φλούδες των φρούτων, στις ρίζες των λαχανικών κλπ. Oι υδατοδιαλυτές φυτικές ίνες μειώνουν τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια και επιβραδύνουν την απορρόφηση των ζαχάρων από το έντερο, πράγμα ιδιαίτερης σημασίας για τους διαβητικούς. Επιπλέον, έχουν το πλεονέκτημα να μην περιέχουν φυτικό οξύ, το οποίο δεσμεύει μέρος των μεταλλικών στοιχείων και τα καθιστά μη απορροφήσιμα από το έντερο. Oι μη υδατοδιαλυτές φυτικές ίνες είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας, αυξάνοντας τον όγκο του περιεχομένου του εντέρου και βελτιώνοντας την κινητικότητά του, ενώ δεσμεύουν ή παρασύρουν, και τελικά αποβάλλουν διάφορες τοξίνες. Επιπλέον, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι μειώνουν δραστικά τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου και εκκολπωματίτιδας.
Oι παραγωγικές εγκαταστάσεις της Nature's Plus είναι ένας επιστημονικά εξελιγμένος χώρος για την επινόηση και παραγωγή ανώτερης ποιότητας, υψηλής ενέργειας συμπληρωμάτων διατροφής.
Όλες οι πρώτες ύλες που εισέρχονται στις εγκαταστάσεις μπαίνουν σε ειδικούς απομονωμένους χώρους, μέχρι οι τεχνικοί του ποιοτικού ελέγχου να βεβαιώσουν ότι πληρούν τα υψηλά στάνταρντ της Nature's Plus για ποιότητα και γνησιότητα. Μόνο τότε οι πρώτες ύλες εισέρχονται στους χώρους παραγωγής.Τα πλέον αυστηρά κριτήρια ποιότητας εφαρμόζονται καθ' όλη τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας. Η εμπειρία και η επιστημονική γνώση, όσον αφορά την παραγωγή υγιεινών προϊόντων, συνδυασμένη με πνεύμα δημιουργίας και αφοσίωσης, επέτρεψε να επιτευχθούν τα υψηλότερα δυνατά στάνταρντ ποιότητας. Η δέσμευση της Nature's Plus όσον αφορά την ποιότητα είναι διαρκής και αταλάντευτη όπως ακριβώς και για εμάς στο Greenhouse .
- Origin
- Foreign