

Κουρκουμάς βιολογικής γεωργίας σε σκόνη. Η γεύση του κουρκουμά είναι αρκετά δυνατή, μοιάζει με τη γεύση του τζίντζερ και δίνει έντονο χρώμα. Στην μαγειρική χρησιμοποιείται συχνά σε φαγητά όπως πιάτα με ρύζι, κοτόπουλο , όσπρια για να αρωματίζει αλλά και για να προσφέρει χρώμα στα πιάτα.
Αναφέρεται συχνά ότι είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιφλεγμονώδη καθώς το συστατικό του που είναι η κουρκουμίνη συνδέεται με ανάλογη δράση της κορτιζόνης. Οι κύριες θεραπευτικές του ιδιότητες είναι ότι μειώνει τη χοληστερίνη, τα επίπεδα ζαχάρου ενισχύοντας την άμυνα του οργανισμού.
Η κουρκούμη, είναι μία αντιοξειδωτική ουσία που παράγεται από τη ρίζα του φυτού και έχει συνδεθεί με την πρόληψη του διαβήτη, την προστασία ενάντια στη νόσο του Αλτσχάιμερ, την ανακούφιση από τα αρθριτικά και την επιβράδυνση της ηπατικής βλάβης που οδηγεί σε κίρρωση του ήπατος. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η κουρκούμη φαίνεται ότι έχει και αντικαρκινικές ιδιότητες. Η χρήση του κουρκουμά αντενδείκνυται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και από γυναίκες με μητρορραγία.
Κουρκουμάς βιολογικής καλλιέργειας.
Το προϊόν δεν φέρει πιστοποίηση gluten free.