greek-product bio-product
search

Anthema Βιολογικό Golden Elixir 210g

16401
Άμεση Παράδοση / Αποστολή σε 1 με 3 εργάσιμες

Διατροφική φόρμουλα με αγαύη, κουρκουμά, Σιβηριανό ginseng & κάρδαμο !! Απλώς αναδεύστε 1 κουταλάκι του γλυκού σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό κάθε πρωί πριν το πρωινό γεύμα σας, για ένα θεραπευτικά δυνατό ξεκίνημα.

15,25 €
με ΦΠΑ

Ο κουρκουμάς είναι ένα πολυετές φυτό που προέρχεται από την τροπική νότιο Ασία με τις επιστημονικές ονομασίες Curcuma longa ή Curcuma domestica, ενώ στην Ελλάδα είναι γνωστό και ως κιτρινόριζα. Ο κουρκουμάς αποτελεί εδώ και χιλιάδες χρόνια, συστατικό της μαγειρικής στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Νοτιοανατολικής Ασίας, ενώ μόλις πρόσφατα ο Δυτικός κόσμος ανακάλυψε τις θεραπευτικές ιδιότητές του στον οργανισμό.

Τα βασικά οφέλη του κουρκουμά:

  • Είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό, μαχόμενο τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν διάφορους τύπους καρκίνων όπως του προστάτη, του δέρματος, και του εντέρου.
  • Είναι πανίσχυρο αντιφλεγμονώδες. Έρευνες του πανεπιστημίου της Arizona έδειξαν ότι η κουρκουμίνη έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες ισοδύναμες της κορτιζόνης, και σαν αποτέλεσμα μειώνει τους πόνους που προέρχονται από ρευματοειδή αρθρίτιδα, καταπραΰνει τα συμπτώματα που προκαλεί η ραγοειδίτιδα ( χρόνια φλεγμονή του ματιού), βελτιώνει την λειτουργία των γονάτων όταν υπάρχει φλεγμονή.
  • Η κουρκουμίνη επιδρά στην χοληδόχο κύστη, προκαλώντας αυξημένη παραγωγή χολής, που βοηθάει στην πέψη.
  • Μελέτες έδειξαν ότι η κουρκουμίνη προλαμβάνει τον σχηματισμό πλάκας που μπορεί να φράξει της αρτηρίες και να οδηγήσει σε καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια ενώ άλλες μελέτες προτείνουν την καθημερινή χρήση κουρκουμά για την αποφυγή εκδήλωσης διαβήτη σε προδιαβητικά άτομα.

Διατροφολόγοι ισχυρίζονται ότι η κιτρινόριζα (κουρκουμάς) σαν αντιφλεγμονώδες, αντιοξειδωτικό και αντισηπτικό είναι ένα πάρα πολύ δυνατό φυτό, ενώ συνιστούν να χρησιμοποιούμε τον κουρκουμά σαν συμπλήρωμα στο φαγητό όπου αυτό είναι δυνατό.

ο Σιβηριανό Ginseng μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις που διαταράσσεται η ισορροπία κάποιου συστήματος του σώματος για να το βοηθήσει να ανακτήσει την ισορροπία του. Επίσης, βοηθά στην αντιμετώπιση του στρες και προσφέρει μια γενικότερη ευεξία.

Ωφέλη λήψης Σιβηριανού Τζινσενγκ

  1. Διεγερτικό των Νεύρων
    Μελέτες έδειξαν ότι το Σιβηριανό Ginseng έχει διεγερτική δράση στο κεντρικό νευρικό σύστημα .
  2. Αντιμετώπιση του Στρες
    Θεωρείται ότι το Σιβηριανό Ginseng βελτιώνει την ικανότητα του οργανισμού να αντιμετωπίζει το στρες. Πιο συγκεκριμένα, βοηθά το σώμα να μεταβολίσει τα βλαβερά λακτικά και πυρουβικά οξέα που απελευθερώνονται σε καταστάσεις στρες, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιείται πιο αποτελεσματική παραγωγή ενέργειας . Επίσης, στηρίζει τη λειτουργία των αδένων αδρεναλίνης βοηθώντας και με αυτόν τον τρόπο το σώμα στην αντιμετώπιση του στρες.
  3. Αυξημένη Εργασιακή Απόδοση
    Έχει αποδειχθεί ότι η μακροπρόθεσμη χρήση Σιβηριανού Ginseng, για περισσότερο από 60 συνεχόμενες ημέρες, βελτιώνει τη φυσική και πνευματική απόδοση στην εργασία των ατόμων που εργάζονται σε περιβάλλοντα με στρες, δηλαδή περιβάλλοντα θορυβώδη, πολύ ζεστά, με πυρετώδεις ρυθμούς . Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι ένα συστατικό του Ginseng, το eleuthero, βελτιώνει τη χρησιμοποίηση του οξυγόνου από τους μύες .
  4. Ανοσοδιεγερτικό
    Το Σιβηριανό Ginseng αυξάνει τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων , τα οποία ανήκουν στο ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθούν στην κατάποση και πέψη των ανεπιθύμητων βακτηρίων, μυκήτων και ιών. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη κρυολογημάτων και της γρίπης. Επιπλέον, προκαταρτικές μελέτες έχουν δείξει ότι το Σιβηριανό Ginseng μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση χρόνιων άνοσων ασθενειών, όπως το AIDS (ιός ΗΙV) και το Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης .
  5. Υγεία της Καρδιάς
    Το Σιβηριανό Ginseng έχει βρεθεί ότι μειώνει το ιξώδες του αίματος (μειώνει τη δημιουργία θρόμβων) και εξομαλύνει την πίεση του αίματος .
  6. Αποτοξίνωση
    Έχει αποδειχθεί πως το eleuthero βοηθά στην αποτοξίνωση του ήπατος από βλαβερές ουσίες . Σε προκαταρτικές μελέτες, βρέθηκε ότι μετριάζει τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας και επιταχύνει την αποκατάσταση του μυελού των οστών .
Πιστοποιημένο Gluten Free
Ναι
Χωρίς Προσθήκη Ζάχαρης
Ναι
Origin
Greek
Vegan
Ναι
Bio
Ναι
Lactose Free
Ναι

Αγαύη, κουρκουμάς (13%), πορτοκάλι, μηλόξυδο, σιβηριανό τζίνσενγκ (0,4%), κάρδαμο (0,4%), μάκα, πιπέρι μαύρο, ξανθανικό κόμμι, λεμόνι αιθέριο, πορτοκάλι αιθέριο.

100% των συστατικών του γεωργικής προέλευσης είναι βιολογικό.

Διατροφικές πληροφορίες100gΠΠΑ*Μερίδα 12gΠΠΑ*
Ενέργεια 1091 kJ / 257 kcal 13% 140 kJ / 31 kcal 2%
Λιπαρά 0.5g 1% 0.1g 0%
εκ των οποίων Κορεσμένα 0.3g 2% 0g 0%
Υδατάνθρακες 60g 23% 7g 3%
εκ των οποίων Σάκχαρα

1g

1% 0.1g 0%
Εδώδιμες Ίνες 3.4g   0.4g  
Πρωτεΐνες 1.5g 3% 0.2g 0%
Αλάτι 0.g 0% 0g 0%
Στο Greenhouse κάνουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες των προϊόντων που σας παρέχουμε είναι όσο το δυνατον ακριβής. Επειδή όμως τα προϊόντα και τα στοιχεία που τα συνοδεύουν επικαιροποιούνται τακτικά, οι πληροφορίες για τα συστατικά, τα τυχόν αλλεργιογόνα συστατικά τους μπορεί να αλλάξουν. Συνιστούμε λοιπόν να διαβάζετε πάντοτε τη συσκευασία του προϊόντος σας πριν το χρησιμοποιήσετε.
Συγκατάθεση για cookie