

Γλυκός τραχανάς από σιμιγδάλι ολικής άλεσης σίτου Τουταγχαμών και πρόβειο γάλα. Τραχανάς υψηλής ποιότητας, ιδιαίτερα νόστιμος και εύπεπτος που ξεχωρίζει εξαιτίας των πολλών ωφέλιμων ιδιοτήτων σίτου Τουταγχαμών. Ο σπόρος της ποικιλίας Τουταγχαμών περιέχει μέχρι και 40% περισσότερες πρωτεΐνες, 65% περισσότερα αμινοξέα και 30% περισσότερη βιταμίνη Ε από το κοινό σιτάρι.
Ο σπόρος Τουτανχαμών περιέχει υψηλό ποσοστό λιπιδίων, τα οποία παρέχουν περισσότερη ενέργεια από τους υδατάνθρακες. Χάρη στα υψηλά ποσοστά σε σελήνιο και ψευδάργυρο το σιτάρι Τουταγχαμών και τα προϊόντα από αυτό βελτιώνουν την αντιοξειδωτική προστασία και την άμυνα του οργανισμού. Η γλουτένη που βρίσκεται εδώ είναι περισσότερη από το κοινό σιτάρι, αλλά σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο πρωτεϊνών παρέχει ικανοποιητική αρτοποιητική ικανότητα δίνοντας καλά αποτελέσματα στα αρτοπαρασκευάσματα.
Στο Aγρόκτημα Αντωνόπουλου η καλλιέργεια γίνεται από το 1985 μόνο βιολογικά και με ντόπιους παραδοσιακούς και αρχαίους σπόρους. Η βιοποικιλότητα και η βιοισορροπία που επικρατεί στα ιδιόκτητα κτήματα του, αποτελεί εγγύηση για την υψηλή ποιότητα των προίόντων. Το Greenhouse σας προτείνει ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε τα προίόντα εξαιρετικής γεύσης και θρεπτικής αξίας που παράγονται από σπόρους που αποτελούσαν βάση της διατροφής των προγόνων μας .