heat bio-product
Βιολογικοί Σπόροι Κεφίρ, 3 τμχ, THE FERMENT COMPANY
search
  • Βιολογικοί Σπόροι Κεφίρ, 3 τμχ, THE FERMENT COMPANY

Βιολογικοί Σπόροι Κεφίρ, 3 τμχ, THE FERMENT COMPANY

11466
Αναμένεται σύντομα

Αγορά βιολογικών σπόρων κεφίρ, THE FERMENT COMPANY, σε εξαιρετική τιμή στο βιολογικό κατάστημα Greenhousebio.gr. Οι σπόροι Kefir χρησιμοποιούνται για την παραγωγή κεφίρ από γάλα. Μπορεί να γίνει και με φυτικό ρόφημα, όπως καρύδας, αμυγδάλου, σόγιας, για επιπλέον γέυση!

14,50 €
με ΦΠΑ

Άμεση διαθέσιμη ποσότητα 0 τεμάχια.

Ειδοποιήστε με όταν είναι διαθέσιμο


Το Kefir είναι ένα από τα παλαιότερα ποτά που έχουν υποστεί ζύμωση στον κόσμο. Αρχικά, το κεφίρ παρασκευάστηκε από αγελαδινό, κατσικίσιο ή πρόβειο γάλα και πινόταν από τους κατοίκους των βουνών του Καυκάσου. Το Kefir είναι ένα παραδοσιακό ποτό που έχει υποστεί ζύμωση, το οποίο είναι παρόμοιο με το γιαούρτι, αλλά περιέχει περισσότερες βακτηριακές καλλιέργειες.

Συστατικά

Kefir αποξηραμένο με κατάψυξη *, μικροοργανισμοί κεφίρ αποξηραμένου με κατάψυξη Lactobaccilus, Lactococcus, Leuconostoc, Saccharomyces, * = Οργανικό

Οδηγίες Χρήσης:

Ο, τι χρειάζεσαι:

  • 1 φακελάκι kefirstarter bio ferment
  • 1 λίτρο γάλα (Μπορείτε να επιλέξετε από αγελαδινό, κατσικίσιο ή πρόβειο γάλα, παστεριωμένο ή ωμό.) Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλήρες ή αποβουτυρωμένο γάλα.)
  • 1 βάζο ή 1 γυάλινο βάζο καλυμμένο με διηθητικό χαρτί και λάστιχο ή λάστιχο
  • 1 σέσουλα πλαστική, ξύλινη ή ανοξείδωτη

Φτιάχνοντας κεφίρ για πρώτη φορά:

  • Ρίξτε 1 λίτρο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου σε ένα βάζο ή άλλο γυάλινο βάζο. Βεβαιωθείτε ότι το βάζο δεν είναι εντελώς γεμάτο, γιατί ο όγκος μπορεί να αυξηθεί κατά τη διαδικασία της ζύμωσης.
  • Προσθέστε 1 φακελάκι kefirstarter και ανακατέψτε απαλά μέχρι να διαλυθεί τελείως η σκόνη.
  • Κλείστε το καπάκι του βάζου ή καλύψτε το γυάλινο βάζο με ένα φίλτρο καφέ και στερεώστε το με ένα λάστιχο. Αφήστε το να καθίσει για 24 έως 48 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου για να μπορέσει να ζυμώσει.
  • Το κεφίρ είναι έτοιμο μετά από 24 έως 48 ώρες! Μπορείτε να το φάτε έτσι. Στο ψυγείο μπορείτε να το διατηρήσετε για 2 εβδομάδες στην κλειστή ή σκεπασμένη κατσαρόλα. Κρατήστε 1 μικρό φλιτζάνι κεφίρ (200 ml) για να φτιάξετε ξανά μια κατσαρόλα κεφίρ.

Για να φτιάξετε ξανά κεφίρ:

  • Ρίξτε 1 λίτρο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου σε ένα βάζο ή άλλο γυάλινο βάζο. Βεβαιωθείτε ότι το βάζο δεν είναι εντελώς γεμάτο γάλα, γιατί ο όγκος μπορεί να αυξηθεί κατά τη διαδικασία της ζύμωσης.
  • Προσθέστε ένα μικρό φλιτζάνι (200 ml) από το κεφίρ που έχετε φτιάξει προηγουμένως και ανακατέψτε καλά. Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται με το κεφίρ που δεν έχει αποθηκευτεί στο ψυγείο για περισσότερες από 2 ημέρες.
  • Κλείστε το καπάκι του βάζου ή καλύψτε το γυάλινο βάζο με ένα φίλτρο καφέ και στερεώστε το με ένα λάστιχο. Αφήστε το να καθίσει για 24 έως 48 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου για να μπορέσει να ζυμώσει.
  • Το κεφίρ είναι έτοιμο μετά από 24 με 48 ώρες! μπορείς να το φας έτσι. Στο ψυγείο μπορείτε να το διατηρήσετε για 2 εβδομάδες σε κλειστή ή σκεπασμένη κατσαρόλα. Κρατήστε 1 μικρό φλιτζάνι κεφίρ (200 ml) για να φτιάξετε ξανά μια κατσαρόλα κεφίρ.

Πώς θα καταλάβετε αν το κεφίρ είναι έτοιμο:

Το γάλα παίρνει πιο πηχτή σύσταση, όπως σαντιγί και έχει ευχάριστη γεύση και άρωμα. Όσο περισσότερο ζυμώνει το κεφίρ, τόσο πιο όξινη είναι η γεύση. Δοκιμάστε το κεφίρ μετά από 24 ώρες για να δείτε αν σας αρέσει η γεύση. Μπορείτε να φάτε το κεφίρ αμέσως.

Αν σας αρέσει ένα ελαφρώς πιο όξινο κεφίρ, αφήστε το να ζυμωθεί για άλλες 24 ώρες.

Είναι δυνατό να επαναχρησιμοποιήσετε το κεφίρ (1 φακελάκι) τουλάχιστον 9 φορές ως ζύμωμα για την παρασκευή ενός νέου δοχείου κεφίρ. Όσο πιο φρέσκο ​​είναι το κεφίρ που χρησιμοποιείται ως ζύμωμα για μια νέα κατσαρόλα, τόσο περισσότερες νέα βάζα κεφίρ μπορούν να γίνουν με αυτό. Είναι επίσης σημαντικό να διατηρείτε τα μαγειρικά σκεύη πολύ καθαρά για να αποφύγετε τη μόλυνση.

Ένα φακελάκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή τουλάχιστον 10 λίτρων σπιτικού κεφίρ.

Η σκόνη γίνεται και κόκκοι κεφίρ ή μένει σαν σκόνη;

Τα ορεκτικά της The Ferment Company παραμένουν σκόνη και δεν γίνονται κόκκοι.

Ωστόσο, μπορείτε να ζυμώσετε με τις σκόνες. Όχι απεριόριστα όπως με τους κόκκους, αλλά τουλάχιστον 10 φορές με κεφίρ και γιαούρτι και τουλάχιστον 9 φορές με κεφίρ νερού. Το πλεονέκτημα των σκονών σε φακελάκια είναι ότι δεν χρειάζεται να ταΐζετε και να φροντίζετε / πλένετε / κοσκινίζετε και ότι μπορείτε εύκολα να εναλλάσσεστε με διάφορα είδη γάλακτος και χυμούς.

Χωρίς Γλουτένη (Μπορεί να περιέχει ίχνη)
Ναι
Χωρίς Προσθήκη Ζάχαρης
Ναι
Origin
Foreign
Χωρίς Προσθήκη Αλατιού
Ναι
Demeter
Όχι
Vegan
Όχι
Bio
Ναι
Lactose Free
Όχι
Στο Greenhouse κάνουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες των προϊόντων που σας παρέχουμε είναι όσο το δυνατον ακριβής. Επειδή όμως τα προϊόντα και τα στοιχεία που τα συνοδεύουν επικαιροποιούνται τακτικά, οι πληροφορίες για τα συστατικά, τα τυχόν αλλεργιογόνα συστατικά τους μπορεί να αλλάξουν. Συνιστούμε λοιπόν να διαβάζετε πάντοτε τη συσκευασία του προϊόντος σας πριν το χρησιμοποιήσετε.
Συγκατάθεση για cookie