

Αγορά βιολογικών σπόρων κεφίρ, THE FERMENT COMPANY, σε εξαιρετική τιμή στο βιολογικό κατάστημα Greenhousebio.gr. Οι σπόροι Kefir χρησιμοποιούνται για την παραγωγή κεφίρ από γάλα. Μπορεί να γίνει και με φυτικό ρόφημα, όπως καρύδας, αμυγδάλου, σόγιας, για επιπλέον γέυση!
Άμεση διαθέσιμη ποσότητα 0 τεμάχια.
Το Kefir είναι ένα από τα παλαιότερα ποτά που έχουν υποστεί ζύμωση στον κόσμο. Αρχικά, το κεφίρ παρασκευάστηκε από αγελαδινό, κατσικίσιο ή πρόβειο γάλα και πινόταν από τους κατοίκους των βουνών του Καυκάσου. Το Kefir είναι ένα παραδοσιακό ποτό που έχει υποστεί ζύμωση, το οποίο είναι παρόμοιο με το γιαούρτι, αλλά περιέχει περισσότερες βακτηριακές καλλιέργειες.
Ο, τι χρειάζεσαι:
Φτιάχνοντας κεφίρ για πρώτη φορά:
Για να φτιάξετε ξανά κεφίρ:
Πώς θα καταλάβετε αν το κεφίρ είναι έτοιμο:
Το γάλα παίρνει πιο πηχτή σύσταση, όπως σαντιγί και έχει ευχάριστη γεύση και άρωμα. Όσο περισσότερο ζυμώνει το κεφίρ, τόσο πιο όξινη είναι η γεύση. Δοκιμάστε το κεφίρ μετά από 24 ώρες για να δείτε αν σας αρέσει η γεύση. Μπορείτε να φάτε το κεφίρ αμέσως.
Αν σας αρέσει ένα ελαφρώς πιο όξινο κεφίρ, αφήστε το να ζυμωθεί για άλλες 24 ώρες.
Είναι δυνατό να επαναχρησιμοποιήσετε το κεφίρ (1 φακελάκι) τουλάχιστον 9 φορές ως ζύμωμα για την παρασκευή ενός νέου δοχείου κεφίρ. Όσο πιο φρέσκο είναι το κεφίρ που χρησιμοποιείται ως ζύμωμα για μια νέα κατσαρόλα, τόσο περισσότερες νέα βάζα κεφίρ μπορούν να γίνουν με αυτό. Είναι επίσης σημαντικό να διατηρείτε τα μαγειρικά σκεύη πολύ καθαρά για να αποφύγετε τη μόλυνση.
Ένα φακελάκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή τουλάχιστον 10 λίτρων σπιτικού κεφίρ.
Η σκόνη γίνεται και κόκκοι κεφίρ ή μένει σαν σκόνη;
Τα ορεκτικά της The Ferment Company παραμένουν σκόνη και δεν γίνονται κόκκοι.
Ωστόσο, μπορείτε να ζυμώσετε με τις σκόνες. Όχι απεριόριστα όπως με τους κόκκους, αλλά τουλάχιστον 10 φορές με κεφίρ και γιαούρτι και τουλάχιστον 9 φορές με κεφίρ νερού. Το πλεονέκτημα των σκονών σε φακελάκια είναι ότι δεν χρειάζεται να ταΐζετε και να φροντίζετε / πλένετε / κοσκινίζετε και ότι μπορείτε εύκολα να εναλλάσσεστε με διάφορα είδη γάλακτος και χυμούς.