

To παραδοσιακό "αρμένικο" σουτζούκι ΜΙΡΑΝ είναι προϊόν αέρος με αρκετά μαλακή υφή που παρασκευάζεται από εκλεκτό βοδινό κρέας. Είναι μέτριο στο κάψιμο και τρώγεται ωμό αλλά και ψημένο.Συνδυάστε το με αβγά και ελληνικά τυριά που λιώνουν, σαν το κασέρι, για ένα σαγανάκι κλασικά ανατολίτικο. Περιέχει αλάτι, πιπέρι μαύρο, κίμινο και έξτρα καρυκέυματα.
Τα ΜΙΡΑΝ έχουν αρχίσει να παράγονται στον Πειραιά 1922 . Εκεί ο παππούς Μιράν με καταγωγή από την Καισάρεια της Καππαδοκίας , καταπιάστηκε με την τέχνη που γνώριζε περισσότερο από το καθετί : να φτιάχνει παστουρμά και σουτζούκι με όλη του τη μαεστρία και τα όλα τα μυστικά του .
Μετά από 90 χρόνια ζωής της επιχείρησης σκοπός παραμένει πάντα η αφοσίωση στην ποιότητα . Το μυστικό του Μιράν Κουρουνλιάν είναι πλέον γνωστό σε όλη την οικογένεια ....