Συνταγή για "Πιο υγιεινά" Λαζάνια

Συνταγή για "Πιο υγιεινά" Λαζάνια από το GreenHouseBio

Υλικά:

1 πακέτο Λαζάνια

Αλάτι

300γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο 

Για τον κιμά: 

500γρ. κιμά μοσχαρίσιο 

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 

2 καρότα τριμμένα

Αλάτι και πιπέρι 

1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ τομάτας 

1 φλιτζάνι σάλτσα τομάτας

1 κρεμμύδι 

Για τη μπεσαμέλ:

3 φλιτζάνια γάλα κατσικίσιο 

3 κουταλιές τησ σούπας αλεύρι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 

Πιπέρι και αλάτι 

Εκτέλεση: 

1. Βράζουμε τα λαζάνια για 5-7 λεπτά μαζί με λίγο αλάτι 

2. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε σε μια πετσέτα απλωμένα στην άκρη 

3. Κάνουμε τον μοσχαρίσιο κιμά: 

i) Βάζομε ελαιόλαδο στο τηγάνι μέχρι να κάψει

ii) Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε

iii) Προσθέτουμε και τον μοσχαρίσιο κιμά και τον τσιγαρίζουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα

iv) Προσθέτουμε και τα τριμμένα καρότα και ανακατεύουμε

v) Προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας και την σάλτσα

vi) Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 5 λεπτά 

4. Κάνουμε τη μπεσαμέλ: 

i) Βάζουμε τα δυο φλιτζάνια κατσικίσιο γάλα στην κατσαρόλα 

ii) Το τρίτο φλιτζάνι γάλα το χτυπάμε λίγο στο μίξερ με τις 3 κουταλίες της σούπας αλεύρι (για να μην σβολιάσει) 

iv) Προσθέτουμε στην κατσαρόλα και το τρίτο φλιτζάνι γάλα (με αλεύρι) και ανακατέυουμε συνεχώς με ένα σύρμα για να μην κολλήσει 

v) Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει λίγο 

5. Για το στήσιμο 

i) Βάζουμε στη βάση λίγο από τον μοσχαρίσιο κιμά για να μην κολλήσουν τα λαζάνια

ii) Βάζουμε μία στρώση λαζάνια 

iii) Μέτα βάζουμε μια στρώση από το μοσχαρίσιο κιμά 

iv) Μετά βάζουμε μια στρώση από την μπεσαμέλ 

v) Και μετά βάζουμε μια στρώση κεφαλοτύρι

Επαναλαμβάνουμε αυτή την διαδικασία(βήματα ii, iii, iv, v) για ακόμα 2 φορές!

6. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 2 ώρα

Καλή απόλαυση! 

Συγκατάθεση για cookie