Vegan Μωσαϊκό

Vegan Μωσαϊκό:

Υλικά:

-2 τεμάχια ζαχαρούχο γάλα καρύδας (480 γραμμάρια)
-200 γραμμάρια vegan μπισκότα τύπου digestive (έχουν μεγάλη ποικιλία από vegan μπισκότα οπότε δείτε πιο προτιμάτε) - προσωπικά μου αρέσει να έχει πολύ μπισκότο. Αν σε εσάς όχι, βάλτε λιγότερα ☺️
-80 γραμμάρια βιολογικό κακάο (για κάποιο λόγο χρειάστηκε λίγο)
-2 κ.σ. φυτικό γάλα (προσωπικά έβαλα σόγιας ενισχυμένο με ασβέστιο). Η αλήθεια είναι πως μπορεί να μην χρειαστεί καν.

Προετοιμασία:

1. Σπάτε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια (προσοχή μην γίνουν τρίμματα)
2. Κανονικά λιώνετε το ζαχαρούχο γάλα σε μπεν μαρί αλλά επειδή ήθελα να το ετοιμάσω σε δέκα λεπτά απλά το έβαλα σε ένα κατσαρολάκι με μέτρια φωτιά και ανακάτευα συνέχεια για να μην μου καεί
3. Προσθέτω σε ένα μπολ το ζαχαρούχο γάλα, τα μπισκότα, το κακάο και το φυτικό γάλα
4. Σε μια φόρμα για κέικ (παραλληλόγραμμη) βάζω αντικολλητικό χαρτί και προσθέτω το μείγμα
5. Το αφήνω στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες
6. Φυσικά απολαμβάνω!

Συγκατάθεση για cookie