

Αποξηραμένα μανιτάρια του είδους Grifola frondosa . Περιέχονται σε πλαστικό δοχείο από πολυπροπυλένιο κατάλληλο για τρόφιμα. Διατηρούνται 2 χρόνια σε ξηρό, σκοτεινό και άοσμο περιβάλλον. Έχουν υπέροχη γεύση και ένα χαρακτηριστικό έντονο άρωμα «καπνιστού».
Άμεση διαθέσιμη ποσότητα 1 τεμάχια.
Οι κύριες ουσίες που έχουν ανιχνευθεί στα μανιτάρια αυτά είναι οι β-γλουκάνες, η «grifolan» και η «grifolin –LE». Ακόμη έχουν βρεθεί 5-νουκλεοτίδια ( 200-306mg/100gr), φωσφολιπίδια και εργοστερόλη. Σύμφωνα με εργαστηριακές μελέτες (Susuki e al 1984., Mori, et al.1987 Hishiba 1988, Nanba 1993) η συχνή χρήση του μανιταριού αυτού (3-5 ημέρες / βδομάδα) σαν τροφή ή σαν τσάι μπορεί να λειτουργήσει προληπτικά κατά της εκδήλωσης καρκίνου, ενώ συμβάλει στην ενίσχυση της φυσικής άμυνας του οργανισμού. Παράλληλα, πειράματα τόσο με ζώα όσο και με ανθρώπους έδειξαν αξιόλογα αποτελέσματα στη μείωση του σακχάρου στο αίμα, καθώς και στην υπέρταση, στην προστασία του ήπατος και του προστάτη και ήπατος.
Η μονάδα καλλιέργειας μανιταριών βρίσκεται εγκατεστημένη σε απόσταση ασφαλείας 7 χλμ. από τη μονάδα παραγωγής υποστρώματος, εξασφαλίζοντας συνθήκες υψηλής υγιεινής και μειωμένου ρίσκου επιμολύνσεων της παστερίωσης και της επώασης. Η τοποθεσία στους πρόποδες του όρους Δίρφυς έχει επιλεγεί με αυστηρά περιβαλλοντικά κριτήρια, περιβάλλεται δε από πλούσια βλάστηση και ιδανικό ανάγλυφο, που δημιουργεί το κατάλληλο μικροκλίμα για την ανάπτυξη των μανιταριών. Απομακρυσμένη από ρύπους αυτοκινήτων και βιομηχανιών, η μονάδα τηρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για παραγωγή αγνών προϊόντων απαλλαγμένων από εξωγενείς ρύπους.
Οδηγίες Ετοιμασίας Αποξηραμένων Μανιταριών
Για να τα ενυδατώσετε, ανοίξτε την συσκευασία και γεμίστε το βαζάκι με χλιαρό νερό. Τα μανιτάρια θα πρέπει να καλύπτονται πλήρως από νερό. Εναλλακτικά μπορείτε να μουσκέψτε τα μανιτάρια με ζωμό, κρασί ή κονιάκ για να τους δώσετε περισσότερη γεύση. Μόλις ενυδατωθούν και μαλακώσουν αφαιρέστε τα από το βαζάκι και στραγγίστε με τα χέρια σας, πιέζοντας μαλακά προκειμένου να βγάλουν όσο περισσότερα υγρά γίνεται.
Σωτάρετε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά & σβήστε με 1/2 ποτήρι του κρασιού ξηρό κρασί. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, και σερβίρετε.
Κάντε μια σάλτσα προσθέτοντας κρέμα γάλακτος ή ντομάτα και σιγοβράστε για 15'
Μπορείτε να προσθέσετε τα σωταρισμένα μανιτάρια σε οποιοδήποτε φαγητό κατσαρόλας 15' πριν το τέλος.
Ταιριάζουν άριστα με όσπρια και ομελέτες.