

Μανιτάρια του είδους Hericium erinaceus υψηλής ποιότητας. Διατίθενται ολόκληρα μανιτάρια ή τεμαχισμένα σε φέτες σε σακουλάκι των 25γρ. Το φυσιολογικό τους χρώμα είναι υποκίτρινο και κιτρινωπό. Τα μανιτάρια ελέγχονατι σε κάθε παρτίδα για βαρέα μέταλλα και υπολείμματα φυτοφαρμάκων.
Άμεση διαθέσιμη ποσότητα 2 τεμάχια.
Θεραπευτικές δυνατότητες
Μερικά από τα βιονεργά συστατικά του Ερίκιουμ είναι τα διτερπενοειδή, β-γλουκάνες, εργοστερόλη (προβιταμίνη D2) , γλυκοξυλάνη και η ερινακίνη. Έχει χρησιμοποιηθεί για πάνω από 2 αιώνες ως θεραπευτικό στομαχικών και εντερικών διαταραχών. Έχει επίσημη έγκριση από το υπουργείο υγείας της Κίνας ως θεραπευτικό μέσο της γαστρίτιδας καθώς μεταξύ άλλων ισχυροποιεί τον βλεννογόνο του στομάχου. Παράλληλα :
Α. Συμβάλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού,
Β. Συμβάλει στην ενεργοποίηση του παράγοντα NGF, στην προστασία νευρικών κυττάρων εγκεφάλου, συμβολή στην θεραπεία της νόσου Alzheimer’s.
Γ. Συμβάλει αποτελεσματικά στην αποκατάσταση διαταραχών εντέρου και στομάχου.
Η μονάδα καλλιέργειας μανιταριών βρίσκεται εγκατεστημένη σε απόσταση ασφαλείας 7 χλμ. από τη μονάδα παραγωγής υποστρώματος, εξασφαλίζοντας συνθήκες υψηλής υγιεινής και μειωμένου ρίσκου επιμολύνσεων της παστερίωσης και της επώασης. Η τοποθεσία στους πρόποδες του όρους Δίρφυς έχει επιλεγεί με αυστηρά περιβαλλοντικά κριτήρια, περιβάλλεται δε από πλούσια βλάστηση και ιδανικό ανάγλυφο, που δημιουργεί το κατάλληλο μικροκλίμα για την ανάπτυξη των μανιταριών. Απομακρυσμένη από ρύπους αυτοκινήτων και βιομηχανιών, η μονάδα τηρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για παραγωγή αγνών προϊόντων απαλλαγμένων από εξωγενείς ρύπους.
Οδηγίες Ετοιμασίας Αποξηραμένων Μανιταριών
Για να τα ενυδατώσετε, ανοίξτε την συσκευασία και γεμίστε το βαζάκι με χλιαρό νερό. Τα μανιτάρια θα πρέπει να καλύπτονται πλήρως από νερό. Εναλλακτικά μπορείτε να μουσκέψτε τα μανιτάρια με ζωμό, κρασί ή κονιάκ για να τους δώσετε περισσότερη γεύση. Μόλις ενυδατωθούν και μαλακώσουν αφαιρέστε τα από το βαζάκι και στραγγίστε με τα χέρια σας, πιέζοντας μαλακά προκειμένου να βγάλουν όσο περισσότερα υγρά γίνεται.
Σωτάρετε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά & σβήστε με 1/2 ποτήρι του κρασιού ξηρό κρασί. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, και σερβίρετε.
Κάντε μια σάλτσα προσθέτοντας κρέμα γάλακτος ή ντομάτα και σιγοβράστε για 15'
Μπορείτε να προσθέσετε τα σωταρισμένα μανιτάρια σε οποιοδήποτε φαγητό κατσαρόλας 15' πριν το τέλος.
Ταιριάζουν άριστα με όσπρια και ομελέτες.