

Περιέχει υψηλά ποσοστά Πρωτεϊνών και σε μεγάλο βαθμό την 5η ΓΕΥΣΗ – «Umami». Ένα ριζότο με «Βασιλομανίταρα Δίρφυς» θα σας ταξιδέψει στην γεύση αυτή. Δυνατά αρώματα δάσους και φουντουκιού. Δημοφιλή στην Ιταλία και τα τελευταία χρόνια, πρώτο σε πωλήσεις άγριο μανιτάρι στην Ελλάδα.
Οδηγίες Ετοιμασίας Αποξηραμένων Μανιταριών
Για να τα ενυδατώσετε, ανοίξτε την συσκευασία και γεμίστε το βαζάκι με χλιαρό νερό. Τα μανιτάρια θα πρέπει να καλύπτονται πλήρως από νερό. Εναλλακτικά μπορείτε να μουσκέψτε τα μανιτάρια με ζωμό, κρασί ή κονιάκ για να τους δώσετε περισσότερη γεύση. Μόλις ενυδατωθούν και μαλακώσουν αφαιρέστε τα από το βαζάκι και στραγγίστε με τα χέρια σας, πιέζοντας μαλακά προκειμένου να βγάλουν όσο περισσότερα υγρά γίνεται.
Σωτάρετε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά & σβήστε με 1/2 ποτήρι του κρασιού ξηρό κρασί. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, και σερβίρετε.
Κάντε μια σάλτσα προσθέτοντας κρέμα γάλακτος ή ντομάτα και σιγοβράστε για 15'
Μπορείτε να προσθέσετε τα σωταρισμένα μανιτάρια σε οποιοδήποτε φαγητό κατσαρόλας 15' πριν το τέλος.
Ταιριάζουν άριστα με όσπρια και ομελέτες.
Κράτα το
Κράτα το
Κράτα το
Κράτα το
Κράτα το