• -31%
Source Of Life Gold  90καψ. Nature's Plus
search
  • Source Of Life Gold  90καψ. Nature's Plus
  • Source Of Life Gold  90καψ. Nature's Plus

Source of Life Gold 90 κάψουλες, Nature's Plus

5629
Άμεση Παράδοση / Αποστολή σε 1 με 3 εργάσιμες

Το απόλυτο πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα με όλα τα συστατικά της φόρμουλας Source of Life (εκτός σιδήρου), και ακόμα περισσότερα φυσικά συστατικά (πάνω από 200), μεταξύ των οποίων βιταμίνες D 3 και K 2 , ωκεάνια φύκη, μικροφύκη και βιολογικά θεραπευτικά μανιτάρια, φρούτα, υπερ-φρούτα και καρπούς , Ω λιπαρά οξέα , αποτοξινωτικά, αντιγηραντικά και πλήρη σειρά προβιοτικών και φυσικών ενζύμων.

64,87 €
94,02 €
με ΦΠΑ

Αντιοξειδωτική ισχύς ανά δόση: 2500 ORAC. Υποαλλεργικό προϊόν. Κατάλληλο για φυτοφάγους, υποαλλεργικό, χωρίς γλουτένη, χωρίς σίδηρο.

Συνήθης Χρήση: Αρχικά (7-10 ημέρες), τρεις ταμπλέτες μία φορά την ημέρα. Ακολούθως, η δόση μπορεί να περιοριστεί στις 1 έως 2 ταμπλέτες.

ΑΣΒΕΣΤΙΟ

Το ασβέστιο είναι το στοιχείο που βρίσκεται σε μεγαλύτερη ποσότητα στο ανθρώπινο σώμα. Το 99% αυτής της ποσότητας βρίσκεται στα κόκαλα και τα δόντια, όμως και το υπόλοιπο 1% που κατανέμεται στα νεύρα, στους μυς και το αίμα παίζει σπουδαιότατο ρόλο στη λειτουργία των νεύρων, των μυών και της καρδιάς, στη πήξη του αίματος, στην υγεία των αγγείων, στη αποθήκευση και απελευθέρωση των ορμονών. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το ασβέστιο φαίνεται να μειώνει την υψηλή πίεση και να ελαχιστοποιεί την απώλεια οστικής μάζας από τα οστά των γυναικών μετά την εμμηνόπαυση. Επιπλέον, η ύπαρξη αρκετού ασβεστίου στον οργανισμό προστατεύει τα οστά και τα δόντια από τη συσσώρευση μολύβδου, ενός πολύ τοξικού μετάλλου. Λαμβανόμενο το ασβέστιο μαζί με βιταμίνη D φαίνεται ότι μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος και ορθού εντέρου. Oι φυτοφάγοι, εάν δεν καταναλώνουν γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα, είναι δυνατόν να υποφέρουν από χαμηλά επίπεδα ασβεστίου, όχι μόνο γιατί στερούνται μιας πλούσιας πηγής του μετάλλου, αλλά και γιατί η διατροφή τους είναι συνήθως πλούσια σε οξέα (φυτικό, οξαλικό) που ενώνονται με το ασβέστιο και μειώνουν την απορρόφησή του. Άτομα που αποφεύγουν το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, λόγω έλλειψης του ενζύμου λακτάση και της συνακόλουθης δυσανεξίας, βρίσκονται σε κίνδυνο έλλειψης ασβεστίου, εάν δεν διατρέφονται με τροφές πλούσιες σε ασβέστιο ή δεν λαμβάνουν συμπληρώματα ασβεστίου. Όλες οι ηλικιακές ομάδες δεν συγκρατούν το ίδιο καλά το ασβέστιο που περιέχουν οι τροφές. Τη μεγαλύτερη απορρόφηση έχουν τα βρέφη (60%), ενώ σε άτομα μεγάλης ηλικίας το ποσοστό απορρόφησης μειώνεται δραματικά. Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά την απορρόφηση του ασβεστίου είναι το χαμηλό επίπεδο βιταμίνης D, η ανεπάρκεια υδροχλωρικού οξέος στο στομάχι, η καθιστική ζωή, ενώ η μεγάλη κατανάλωση πρωτεΐνης και καφέ προκαλεί αυξημένη αποβολή του ασβεστίου από τα ούρα. O καλύτερος τρόπος για να αυξήσουμε την απορρόφηση του ασβεστίου από τα συμπληρώματα διατροφής είναι να το λαμβάνουμε μαζί με βιταμίνη D ή (ακόμα καλύτερα) με πλήρη σειρά βιταμινών και μετάλλων.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ D

Η βιταμίνη D είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη απαραίτητη για την υγεία των οστών και των δοντιών. Προάγει την απορρόφηση του ασβεστίου και του φωσφόρου από το έντερο και την εναπόθεσή τους στα οστά (επιμετάλλωση). Συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του ανοσοποιητικού και νευρικού συστήματος και βοηθά στην πρόληψη διαφόρων χρόνιων και αυτοάνοσων νοσημάτων. Είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά τη νηπιακή και παιδική ηλικία, καθώς συμβάλλει στη σωστή και υγιή σκελετική ανάπτυξη. Οι βασικές μορφές βιταμίνης D είναι η D2 (εργοκαλσιφερόλη) και η D3 (χοληκαλσιφερόλη), που περιέχονται σε λίγες τροφές μόνο (λιπαρά ψάρια, γάλα, αυγά, συκώτι κ.ά.). Το μεγαλύτερο ποσοστό βιταμίνης D που απαιτείται καθημερινά σχηματίζεται στο δέρμα. Κατά την έκθεσή μας στον ήλιο, η 7-διυδροχοληστερόλη μετατρέπεται, υπό την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας, σε βιταμίνη D3 (χοληκαλσιφερόλη). Στη συνέχεια, η D3 υφίσταται δύο διαδοχικές υδροξυλιώσεις, μία αρχικά στο ήπαρ, όπου μετατρέπεται σε καλσιδιόλη (25(OH)D3), και έπειτα στους νεφρούς, όπου μετατρέπεται σε καλσιτριόλη (1,25(OH)D3), τη δραστική μορφή της βιταμίνης D. Η καλσιτριόλη λειτουργεί στον οργανισμό ως στεροειδής ορμόνη και δρα σε διάφορους ιστούς, όπως το έντερο, τους νεφρούς, τα οστά, την καρδιά, τους μύες, τον εγκέφαλο, τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, ρυθμίζοντας την έκκριση άλλων ουσιών, ενώ ελέγχει, άμεσα ή έμμεσα, περισσότερα από 200 γονίδια, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που είναι υπεύθυνα για τη ρύθμιση του κυτταρικού πολλαπλασιασμού, της κυτταρικής διαφοροποίησης, της απόπτωσης και της αγγειογένεσης.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Κ

Ο όρος "βιταμίνη Κ" αναφέρεται σε μία ομάδα λιποδιαλυτών ουσιών με παρόμοια χημική δομή, που ανήκουν στην κατηγορία των ναφθοκινονών και διακρίνονται στη φυλλοκινόνη (βιταμίνη Κ1) και τις μενακινόνες (βιταμίνες Κ2). Η βιταμίνη Κ1 παράγεται από τα ανώτερα φυτά και τα φύκη, ενώ οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις της βρίσκονται στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (σπανάκι, μαρούλι κ.ά.). Οι μενακινόνες παράγονται από ένα ευρύ φάσμα βακτηρίων, περιλαμβανομένων των ωφέλιμων βακτηρίων της εντερικής χλωρίδας του ανθρώπου. Τα περισσότερο μελετημένα μέλη αυτής της ομάδας αποτελούν η μενακινόνη-4 (ΜΚ-4) και η μενακινόνη-7 (ΜΚ-7). Πρόσφατες μελέτες έδειξαν, επίσης, ότι η MK-4 παράγεται και σε διάφορους ανθρώπινους ιστούς, από τη μετατροπή της φυλλοκινόνης που προσλαμβάνεται μέσω της διατροφής. Παρόλο που όλες οι βιταμίνες Κ έχουν παρόμοια δράση, παρουσιάζουν μεταξύ τους διαφορές ως προς την απορρόφησή τους από το έντερο, τη μεταφορά και τη διανομή τους στους ιστούς και τη βιοδιαθεσιμότητά τους. Έτσι, οι Κ2 [ιδίως αυτές με μακρά πλευρική αλυσίδα, όπως η μενακινόνη 7 (ΜΚ-7)] παρουσιάζουν καλύτερη απορρόφηση και μεγαλύτερο χρόνο ημιζωής, σε σχέση με την Κ1, με αποτέλεσμα να σημειώνονται υψηλότερα επίπεδα στον ορό του αίματος και να παρουσιάζουν καλύτερη δράση. Επομένως, ο επαρκής εφοδιασμός των διαφόρων ιστών σε βιταμίνη Κ δεν εξαρτάται μόνο από την ποσότητα, αλλά και από το είδος της βιταμίνης που προσλαμβάνεται. Η βιταμίνη Κ είναι κυρίως γνωστή για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στη φυσιολογική πήξη του αίματος, καθώς συμβάλλει στην παραγωγή λειτουργικών πρωτεϊνικών παραγόντων (προθρομβίνη, προκομβερτίνη κ.ά.) που συντίθενται στο ήπαρ και εμπλέκονται στον παραπάνω μηχανισμό.

ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ

Η σπιρουλίνα είναι ένα γαλαζοπράσινο μικροφύκος (φυτοπλαγκτόν) με εκπληκτική περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά: 65-71% υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη με τα 8 απαραίτητα αμινοξέα, βιταμίνες (ιδίως βήτα καροτίνη, Β-12), μέταλλα και ιχνοστοιχεία (ιδίως ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο), λιπαρά οξέα (ιδίως λινολεϊκό, αραχιδονικό και GLA), χλωροφύλλη, καθώς και την χρωστική αντιοξειδωτική ουσία φυκοκυανίνη που σε πειράματα με καρκινοπαθή ποντίκια (καρκίνος ήπατος) παρέτεινε το χρόνο ζωής τους.

Πειράματα σε ζώα έχουν δείξει ότι μειώνει τη χοληστερίνη, είναι αντιαλλεργική και αποτοξινωτική, ενώ έχει ανοσοενισχυτικές, ηπατοπροστατευτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Είναι επίσης, αντικαρκινική, ιδίως ως προς τον καρκίνο του στόματος, αφού, σύμφωνα με μια μελέτη με ασθενείς που μασούσαν καπνό, η λήψη 1000mg σπιρουλίνας ημερησίως οδήγησε σε πλήρη υποχώρηση των καρκινικών στοματικών πληγών στο 44% των ασθενών. Η σπιρουλίνα συνιστάται ιδιαίτερα στους φυτοφάγους (λόγω της Β-12) και σε όσους κάνουν νηστεία ή δίαιτα, γιατί μειώνει την πείνα, ενώ βοηθάει στην αποβολή των τοξινών. Μπορεί να βοηθήσει τους υπογλυκαιμικούς, όταν λαμβάνεται μεταξύ των γευμάτων. Εξαιρετική στην αναιμία από σίδηρο, ιδίως στους φυτοφάγους.

ΠΕΠΤΙΚΑ ΕΝΖΥΜΑ

Τα πεπτικά ένζυμα είναι πρωτεΐνες με εξειδικευμένη δράση του υδρολύουν (διασπούν προσθέτοντας νερό) μεγάλα μόρια, όπως είναι οι υδατάνθρακες, τα λίπη και οι πρωτεΐνες, καθιστώντας τα έτσι εύπεπτα, ενώ ελευθερώνουν πολύτιμα για τον οργανισμό μέταλλα και βιταμίνες. Η ανεπάρκεια κάποιου πεπτικού ένζυμου μπορεί να προκαλέσει κακή πέψη και κακή απορρόφηση θρεπτικών συστατικών, με αποτέλεσμα ενοχλήσεις και προβλήματα υγείας. Τα ενδογενώς παραγόμενα πεπτικά ένζυμα βρίσκονται στα πεπτικά υγρά, ενώ μεγάλης σημασίας είναι και τα ένζυμα που λαμβάνονται δια της τροφής, κυρίως με τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Βιομηχανικώς τα ένζυμα λαμβάνονται από φυσικές ή ζωικές πηγές ή από μικροοργανισμούς. Η θέρμανση (ακόμη και η παστερίωση) καταστρέφει τα πεπτικά ένζυμα.

ΣΥΝΕΝΖΥΜΟ Q10

Το συνένζυμο Q10 (λιποδιαλυτό) έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες παρόμοιες της βιταμίνης Ε, είναι δε απαραίτητο για την παραγωγή ενέργειας στα κύτταρα. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την αντιμετώπιση (προληπτικά - θεραπευτικά) καρδιαγγειακών παθήσεων, περιλαμβάνεται δε για το σκοπό αυτό στα συνταγολόγια όλων των ιαπωνικών νοσοκομείων.Άλλες ιδιότητες Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, είναι αποτελεσματικό σε πολλές περιπτώσεις μυϊκής δυστροφίας και μυοπάθειας και, πιθανότατα, βοηθά στο διαβήτη τύπου 2 και στην κώφωση. Έχει επίσης αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικό σε πολλές περιπτώσεις με σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, ενώ σύμφωνα με μία μικρή μελέτη (Wilkinson et al, 1975) εξαφάνισε την περιοδοντίτιδα μέσα σε 5-7 μέρες. Υψηλές ημερήσιες δοσολογίες CoQ10 έχουν δώσει καλά αποτελέσματα σε περιπτώσεις υπέρτασης και στηθάγχης (90-180 mg) και σε περιπτώσεις καρδιακής ανεπάρκειας με περιφερική στάση του αίματος (congestive heart failure) (300-400 mg). Αν και έχουν αναφερθεί σπάνιες και όχι σοβαρές παρενέργειες από τη λήψη CoQ10, οι υψηλές δοσολογίες για την αντιμετώπιση σοβαρών παθήσεων θα πρέπει να λαμβάνονται με ιατρική συμβουλή και παρακολούθηση.

Oι παραγωγικές εγκαταστάσεις της Nature's Plus είναι ένας επιστημονικά εξελιγμένος χώρος για την επινόηση και παραγωγή ανώτερης ποιότητας, υψηλής ενέργειας συμπληρωμάτων διατροφής.

Όλες οι πρώτες ύλες που εισέρχονται στις εγκαταστάσεις μπαίνουν σε ειδικούς απομονωμένους χώρους, μέχρι οι τεχνικοί του ποιοτικού ελέγχου να βεβαιώσουν ότι πληρούν τα υψηλά στάνταρντ της Nature's Plus για ποιότητα και γνησιότητα. Μόνο τότε οι πρώτες ύλες εισέρχονται στους χώρους παραγωγής.Τα πλέον αυστηρά κριτήρια ποιότητας εφαρμόζονται καθ' όλη τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας. Η εμπειρία και η επιστημονική γνώση, όσον αφορά την παραγωγή υγιεινών προϊόντων, συνδυασμένη με πνεύμα δημιουργίας και αφοσίωσης, επέτρεψε να επιτευχθούν τα υψηλότερα δυνατά στάνταρντ ποιότητας. Η δέσμευση της Nature's Plus όσον αφορά την ποιότητα είναι διαρκής και αταλάντευτη όπως ακριβώς και για εμάς στο Greenhouse .

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά.
Στο Greenhouse κάνουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες των προϊόντων που σας παρέχουμε είναι όσο το δυνατον ακριβής. Επειδή όμως τα προϊόντα και τα στοιχεία που τα συνοδεύουν επικαιροποιούνται τακτικά, οι πληροφορίες για τα συστατικά, τα τυχόν αλλεργιογόνα συστατικά τους μπορεί να αλλάξουν. Συνιστούμε λοιπόν να διαβάζετε πάντοτε τη συσκευασία του προϊόντος σας πριν το χρησιμοποιήσετε.
Συγκατάθεση για cookie