

Λευκό ρύζι με στρογγυλόσπερμο σχήμα, από τα παλαιότερα είδη ρυζιού στην ελληνική κουζίνα. Οι κόκκοι του έχουν την τάση να προσκολλώνται μεταξύ τους κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Το χρησιμοποιούμε κυρίως για σούπες, ντολμαδάκια, στα γεμιστά, αλλά και στο σούσι
Ρύζι γλασσέ βιολογικής γεωργίας.
-Για τα «χυλωμένα πιάτα», προστίθεται στο σκεύος με το ρύζι ζωμός σιγά σιγά, ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε συνεχώς και καλά.
-Για το «σπυρωτό» ρίχνουμε το ρύζι σε νερό που βράζει και μόλις είναι έτοιμο το σουρώνουμε.
Tip: Αφού βράσετε το ρύζι και κατεβάσετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βγάζετε το καπάκι και τη σκεπάζετε με μια βαμβακερή πετσέτα. Θα τραβήξει όλους τους υδρατμούς και θα κρατήσει το ρύζι σας αφράτο μέχρι τη στιγμή του σερβιρίσματος.