

Φτιάχνεται από την αποξηραμένη και αλεσμένη κόκκινη γλυκιά πιπεριά. Χρησιμοποιείται σε σούπες, σάλτσες, σαλάτες, ρύζι ,σε παρασκευές κρεάτων, πουλερικών, ψαριών και κέτσαπ.Εκτός από την εξαιρετική γεύση και το άρωμα της , η πάπρικα χρησιμοποιείται και για το ζωηρό χρώμα της και γι' αυτό πολλές φορές πασπαλίζεται στο τέλος .
Κατά τη διάρκεια των αιώνων κανένα άλλο προϊόν διατροφής δεν είχε τόση σημασία όπως τα μπαχαρικά και τα βότανα , τα οποία μπορούν εύκολα να μετατρέψουν ένα απλό πιάτο σε γκουρμέ απόλαυση . Τα βότανα και τα μπαχαρικά είναι πολύτιμοι και αναντικατάστατοι βοηθοί στην κουζίνα , γι' αυτό στην Sonnentor είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί μαζί τους .
Βασική αρχή της Sonnentor είναι ότι η φύση έχει τις καλύτερες συνταγές για μια όμορφη ζωή .Πιστεύουν ακόμα ότι η βιολογική καλλιέργεια είναι ο μόνος ορθός και βατός τρόπος σε μια εποχή της μονοκαλλιέργειας και της υπερπαραγωγής και εργάζονται με μεγάλη υπευθυνότητα απέναντι στους ρυθμούς της φύσης . H ευσυνειδησία και ο σεβασμός για τη φύση και τον άνθρωπο είναι η μεγαλύτερη φιλοδοξία της Sonnentor .