- Νέο
Το νέκταρ ή σιρόπι Αγαύης (αγάβης) προέρχεται από την αγαύη που δεν είναι τίποτε άλλο, παρά το κακτοειδές φυτό από το οποίο παίρνουμε και την τεκίλα.
Το νέκταρ αγαύης είναι πιο γλυκό από το μέλι αλλά χάρη στο χαμηλό γλυκαιμικό του δείκτη, δεν προκαλεί απότομες αυξομειώσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Το θετικό του στοιχείο είναι πως με ελάχιστη ποσότητα του νέκταρ παίρνεις την γλύκα που θέλεις. Στην περίπτωση της ζάχαρης, θα χρειαζόσουν 3 φορές μεγαλύτερη ποσότητα.
Σιρόπι αγάβης* (*προϊόν βιολογικής γεωργίας)
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ.
Ενέργεια: 1312KJ/309Kcal-Λίπη: 0g εκ των οποίων κορεσμένα: 0g - Υδατάνθρακες: 77,2g eΕκ των οποίων σάκχαρα: 77,2g - Φ. Ίνες: 0g - Πρωτεΐνες: 0g - Αλάτι 0g