• Νέο
greek-product bio-product
search

Βιοαγρός Βιολογικό Ρύζι Καρολίνα Πλήρες 500g

16502
Άμεση Παράδοση / Αποστολή σε 1 με 3 εργάσιμες

Το χρώμα του είναι καφέ και το σχήμα του μεσόσπερμο. Έχει μεγάλη ικανότητα να απορροφά τα λίπη και γι’ αυτό είναι κατάλληλο για πιλάφι που δεν θα στραγγιστεί. Επίσης είναι ιδανικό για φαγητά φούρνου και ντολμαδάκια.

2,45 €
με ΦΠΑ

Το ρύζι σε όποια απόχρωση και ποικιλία κι αν βρίσκεται, διατροφικά ανήκει στην ομάδα των δημητριακών. Καταλαμβάνοντας μια σημαντική θέση στη βάση της Μεσογειακής διατροφής. Το ανανεωμένο μάλιστα μοντέλο της Μεσογειακής Διατροφής, συστήνει την κατανάλωσης μικρής ποσότητας δημητριακών όπως το ρύζι σε καθημερινή βάση, σε κάθε κύριο γεύμα της ημέρας μας, δίνοντας έμφαση στα δημητριακά που είναι λιγότερο επεξεργασμένα.

Οι υδατάνθρακες και η σημασία τους στην καθημερινή διατροφή

Η θέση του ρυζιού στη διατροφή μας, ως μέλος της ομάδας των δημητριακών, έγκειται κυρίως στην υψηλή περιεκτικότητά του σε υδατάνθρακες, καθώς το 85-90% των θερμίδων του προέρχονται από υδατάνθρακες και κυρίως άμυλο. Οι υδατάνθρακες, είναι η πιο άμεση πηγή ενέργειας για τον οργανισμό και η κύρια πηγή ενέργειας για ζωτικά όργανα όπως η καρδιά, ο εγκέφαλος και το νευρικό σύστημα.

Πρωτεΐνη… ο κρυφός θησαυρός

Ο κόκκος του ρυζιού, όμως, μας προσφέρει και φυτικές πρωτεΐνες! Μάλιστα το είδος των αμινοξέων που κουβαλούν τα δημητριακά όπως το ρύζι φαίνεται να «συμπληρώνει» τα αμινοξέα δηλαδή την πρωτεΐνη των οσπρίων. Για αυτό και όταν συνδυάσουμε το ρύζι με τα όσπρια, σε ένα φακόρυζο για παράδειγμα, καταφέρνουμε να δημιουργήσουμε ένα πιάτο με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και μάλιστα υψηλής βιολογικής αξίας, δηλαδή ποιότητας αντίστοιχης του κρέατος. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ρυζιού που το διαφοροποιεί από τα περισσότερα δημητριακά είναι η απουσία γλουτένης, μιας πρωτεΐνης που σχετίζεται με ορισμένες γαστρεντερικές παθήσεις.

Ενέργεια με χαμηλά λιπαρά!

Η ενέργεια, δηλαδή οι θερμίδες, που προσλαμβάνουμε από το ρύζι προέρχεται από τους υδατάνθρακες σε μεγαλύτερο βαθμό και τις πρωτεΐνες που περιέχουν. Μάλιστα ½ φλιτζάνι (70-90γρ) βρασμένου ρυζιού αποδίδει περίπου 100-130kcal. Κι αυτό γιατί το ρύζι έχει ελάχιστα έως καθόλου λιπαρά μιας και λιπαρά τα συναντάμε μόνο στο φλοιό του καρπού, ενώ απουσιάζει η χοληστερόλη!

Origin
Greek
Bio
Ναι


Λευκό ρύζι μεσόσπερμο*

*Προϊόν βιολογικής γεωργίας

Ενέργεια:
1882 kJ / 449 kcal
Λιπαρά:
1.0g
Kορεσμένα:
0.0g
Υδατάνθρακες:
77.8g
Σάκχαρα:
0.0g
Εδώδιμες Ίνες:
0.0g
Πρωτεΐνες:
7.8g
Αλάτι:
0.0g

Στο Greenhouse κάνουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες των προϊόντων που σας παρέχουμε είναι όσο το δυνατον ακριβής. Επειδή όμως τα προϊόντα και τα στοιχεία που τα συνοδεύουν επικαιροποιούνται τακτικά, οι πληροφορίες για τα συστατικά, τα τυχόν αλλεργιογόνα συστατικά τους μπορεί να αλλάξουν. Συνιστούμε λοιπόν να διαβάζετε πάντοτε τη συσκευασία του προϊόντος σας πριν το χρησιμοποιήσετε.
Συγκατάθεση για cookie