Vegan & Healthy Cinnamon Rolls

Βιολογικά Vegan & Healthy Cinnamon Rolls

Ένα τέλειο σνακ, πολύ υγιεινό και εύκολο για μικρούς και μεγάλους για όλες τις στιγμές της ημέρας! Επιπλέον στην συνταγή σας δείχνουμε μικρά- mini ρολάκια κανέλας, αλλά αυτό μπορείτε να το αλλάξετε, αν προτιμάτε κάτι άλλο! Επιπλέον μπορέιτε να αυξήσετε την δόση ώστε να βγούν περισσότερα ρολάκια! Η συγκεκριμένη ποσότητα είναι για περίπου 5 μικρά ρολάκια! Η συνταγή είναι πολύ απλή και μπορείτε εύκολα να την αλλάξετε και να την προσαρμόσετε στις δικές σας ανάγκες. Τι εννοούμε; 

1. Το είδος του αλευριού μπορείτε να το προσαρμόσετε στις δικές σας προτιμήσεις. Δηλαδή μπορείτε να βάλετε αλεύρι ολικής, αλεύρι χωρίς γλουτένη αλλά ακόμα και κανονικό.

!!!Tip: Αναλόγως το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσετε θα εξαρτηθεί το πόσο φυτικό ρόφημα θα βάλετε. Για αρχή προσθέστε μια κουταλιά της σούπας και αν δεν αρκεί προσθέστε και άλλη! Επιπλέον, αν το αλεύρι που θα επιλέξετε είναι gluten free, τότε χρειάζονται 4 κουταλιές της σούπας φυτικό ρόφημα!

2. Το φυτικό ρόφημα επίσης μπορεί να είναι της προτίμησης σας! Στο GreenHouseBio διαθέτουμε τεράστια ποικιλλία σε φυτικά ροφήματα.

3. Αντί για ζάχαρη καρύδας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και καστανή ζάχαρη.

4. Στο βήμα  παρακάτω μπορείτε να βάλετε η λάδι καρύδας ή φυτικό βούτυρο.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τα bio Vegan & Healthy Cinnamon Rolls είναι τα παρακάτω:

Για την ζύμη:

1) Μισή μπανάνα 

2) 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι

3) 1 κουταλιά της σούπας φυτικό ρόφημα (διάβασε βήμα 1-tip παραπάνω)

4) 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για την γέμιση:

1) 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 

2) 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καρύδας ή καστανή ζάχαρη

3) φυτικό βούτυρο ή λάδι καρύδας

Για το γλάσο:

1) 2-3 κουταλάκια του γλυκού ζαχαρούχο καρύδας

Εκτέλεση:

1) Βάζουμε σε ένα μπολ την μισή μπανάνα και την λιώνουμε με ένα πιρούνι

2) Βάζουμε στο μπολ το αλεύρι, το μπέικιν και το φυτικό ρόφημα. 

4) Πλάθουμε το μείγμα μέχρι να μην κολλάει στα χέρια μας, αν χρειαστεί βάζουμε παραπάνω αλεύρι.

5) Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε το μείγμα σε σχήμα παραλληλόγραμμο. 

6) Αλείφουμε το ζυμάρι με το φυτικό βούτυρο ή λάδι καρύδας και ρίχνουμε την γέμιση (σε ένα μπολάκι έχουμε ανακατέψει την κανέλα και την ζάχαρη καρύδας)

7) Τυλίγουμε την ζύμη σε ρολό

8) Κόβουμε σε 5 ίσα κομμάτια

9) Βάζουμε σε ένα βουτυρομένο ταψάκι και ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά στους 180 βαθμούς

10) Βγάζουμε από τον φούρνο και όπως είναι ζεστά ρίνουμε από πάνω το ζαχαρούχο καρύδας. 

Σας έχουμε όλα τα υλικά που μπορεί να χρειαστείτε για την συνταγή παρακάτω, για να σας διευκολύνουμε στις αγορές σας!

Καλή σας απόλαυση!!!

Συγκατάθεση για cookie