
Αλεύρι ολικής άλεσης βιολογικής καλλιέργειας, για την παραγωγή μαύρου ψωμιού και αρτοσκευασμάτων, πλούσιο σε φυτικές ίνες με υψηλή διατροφική αξία.
Το αλεύρι αυτό παράγεται από την άλεση ολόκληρου του καρπού του σιταριού, περιέχει δηλαδή εκτός από το ενδόσπερμα, το πίτουρο και το φύτρο του σιταριού. Το πίτουρο περιορίζει την ανάπτυξη της γλουτένης και επομένως και το φούσκωμα του ψωμιού. Εξαιτίας την άλεσης ολόκληρου του καρπού, το ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης έχει πιο έντονη και γεμάτη γεύση.
Σιτάρι βιολογικής καλλιέργειας.