Βιολογικός Merlot Ερυθρός Ξηρός Οίνος Παλαιωμένος, Ελληνικός, Petit Οινεώνας 750ml
Το Merlot είναι βαθύχρωμο με μαύρες και ρουμπινί αποχρώσεις και διακρίνεται για τη βελούδινη γεύση του και την ευγενή ανθοσμία του. Προσφέρεται για πολλούς συνδυασμούς αλλά και σκέτο, χωρίς καμία συνοδεία.
Ποικιλίες: Merlot 100%
Προέλευση: Προέρχεται από αμπελώνα που καλλιεργείται αυστηρά βιολογικά σύμφωνα με τους Καν. 834/2007 & 889/2008 της Ε.Ε. (Α.Μ. ελέγχου Φ-200105029/ΕΛ-02-ΒΙΟ), στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης με πολύ χαμηλή στρεμματική απόδοση (400-500 kg).
Τρυγητός: Ο τρυγητός γίνεται σχετικά νωρίς, την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, για την κάθε ποικιλία χωριστά, έτσι ώστε να έχουμε το άριστο της ωρίμανσης. Τα σταφύλια συλλέγονται σε μικρά κιβώτια, για να μη σπάζουν οι ράγες τους, και μεταφέρονται σε άριστη κατάσταση απευθείας στις εγκαταστάσεις μας που βρίσκονται μέσα στο κτήμα .
Τύπος: Ερυθρός ξηρός οίνος παλαιωμένος
Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (Π.Γ.Ε.) «Μακεδονία»
Οινοποίηση: Οι ζυμώσεις και η εκχύλιση του σταφυλοπολτού πραγματοποιούνται σε μικρούς ψυχόμενους ανοξείδωτους οινοποιητές και εξελίσσονται σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 25-28°C.
Η παραλαβή του οίνου εκροής γίνεται χωρίς καμία πίεση των στεμφύλων.
Παλαίωση: Η ωρίμανσή του και η οξειδωτική παλαίωση πραγματοποιούνται σε επιλεγμένα γαλλικά δρύινα βαρέλια, για 16 περίπου μήνες στο πέτρινο κελάρι, με τεχνική που απελευθερώνει τους πολυζαχαρίτες των ζυμών και του χαρίζει τη λιπαρότητα, το «σώμα» και το βελούδινο χαρακτήρα του. Πριν τις μεγάλες θερμοκρασίες του καλοκαιριού, οι οίνοι μας “petit Οινεώνας”εμφιαλώνονται για να ξεκινήσουν με ασφάλεια το ταξίδι της αναγωγικής παλαίωσης στο κελάρι, κλεισμένοι στη φιάλη, σε περιβάλλον με ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας.
Προτάσεις σερβιρίσματος: Οι οίνοι “petit Οινεώνας” ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις καταναλωτών με γνώση και μεράκι (fins gourmets) και προσφέρονται για εξαίρετους γαστρονομικούς συνδυασμούς.
Η Christiane JARDEL-ΣΟΥΦΛΕΡΟΥ συνεχιστής της Γαλλικής αμπελοοινικής παράδοσης και της μακρόχρονης εμπειρίας της οικογένειας Henri-Ludovic Jardel, με την επιστημονική υποστήριξη του συζύγου της Ευάγγελου Σουφλερού, καθηγητή οινολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, δημιούργησε τον οικογενειακό αμπελώνα και μια "τριλογία" μεγάλων οίνων με την επωνυμία “petit Οινεώναςˮ
- Origin
- Greek
- Vegan
- Ναι
- Bio
- Ναι