Συνταγή για Vegan Brownies

Για ένα Flax Egg

Υλικά:
1 κουταλάκι της σούπας λιναρόσπορο σπασμένο
3 κουταλάκια της σούπας χλιαρό νερό
Εκτέλεση:
Προσθέτουμε το χλιαρό νερό στον σπασμένο λιναρόσπορο και ανακατεύουμε τα υλικά για 2 λεπτά περίπου. Τέλος, τα αφήνουμε να δέσουν για άλλα 5 λεπτά.

Για τα Vegan Brownies:

Υλικά:
1 φλιτζάνι κουβερτούρα vegan
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγερική σόδα
2 flax eggs
3/4 του φλιτζανιού του καφέ, ζάχαρη/ζάχαρη καρύδας
1/2 φλιτζάνι λάδι καρύδας ή οποιοδήποτε άλλο λάδι
1/4 του φλιτζανιού, νερό 
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Προαιρετικά, 2-3 κουταλιές της σούπας νιφάδες κακάο 
Εκτέλεση:
1) Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς 
2) Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί
3) Για το ξηρό μείγμα. Σε μέτριο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, την σόδα μέχρι να ομογενοποιηθούν
4) Για το υγρό μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα flax eggs, την ζάχαρη, το λάδι και ανακατεύουμε για περίπου 2 λεπτά
5) Ενώνουμε το υγρό με το ξηρό μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν 
6) Προσθέτουμε και τις νιφάδες κακάο (προαιρετικά)
7) Αλοίφουμε ένα ταψί 8x8 με λίγο λάδι και προσθέτουμε το μείγμα
8) Ψήνουμε για 35 λεπτά
9) Όταν είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο 
Extra tip:
Σερβίρουμε με vegan παγωτό βανίλια 
Συγκατάθεση για cookie