

Χαρακτηρίζεται από το λαμπερό βαθυκόκκινο και βελούδινο χρώμα του, το μαλακό και απαλό μπουκέτο, στο οποίο αναγνωρίζει κανείς φρούτα του δάσους (ώριμα κεράσια και βατόμουρα). Στη γεύση, έχει καλή τανινική δομή, άριστα ενσωματωμένη στο κρασί, στο οποίο δίνει σώμα και γευστική ευρύτητα.
Επίγευση πλούσια και ώριμη. Παλαίωση σε δρύινα βαρέλια επί 12 μήνες.
Απολαύστε το στους 18-20 βαθμούς Κελσίου, συνοδεύοντας όλα τα κρεατικά σχάρας, κυνήγια και πουλερικά, παραδοσιακά πιάτα και ξηρά τυριά.
![]() |
![]() |
![]() |
Χρυσό μετάλλιο στον διαγωνισμό Winesystem 2011.
Οι κλιματολογικές συνθήκες, ο Άθως – μαγνήτης για τις πολλές κι απαραίτητες βροχοπτώσεις – η θάλασσα και ο πρωινός ήλιος που βγαίνει το καλοκαίρι από το πέλαγος και λούζει τους αμπελώνες, σε συνδυασμό με τη φροντίδα, οικολογική, δημιουργούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για παραγωγή εκλεκτών σταφυλιών. Η συλλογή, η οινοποίηση, η ωρίμανση και η εμφιάλωση στο οινοποιείο στο Μυλοπόταμο δίνουν μοναδικά κρασιά.