Βιολογικός Cabernet Sauvignon Ερυθρός Ξηρός Οίνος Bio, Ελληνικός, Petit Οινεώνας 750ml
Το Cabernet Sauvignon διακρίνεται για τη βαθύχρωμη όψη του, το πλούσιο «σώμα» του, την πολύπλοκη ανθοσμία και γεύση του, προσφέροντας νότες πράσινης πιπεριάς, λόγω των πυραζινών που περιέχει, και νότες μπαχαρικών και αποξηραμένου καπνού στην επίγευσή του.
Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon 100%.
Προέλευση: Προέρχεται από αμπελώνα που καλλιεργείται αυστηρά βιολογικά σύμφωνα με τους Καν. 834/2007 & 889/2008 της Ε.Ε. (Α.Μ. ελέγχου Φ-200105029/ΕΛ-02-ΒΙΟ), στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης με πολύ χαμηλή στρεμματική απόδοση (400-500 kg).
Τρυγητός: Ο τρυγητός γίνεται σχετικά νωρίς, μια εβδομάδα μετά τις δύο άλλες ποικιλίες, έτσι ώστε να έχουμε το άριστο της ωρίμανσης. Τα σταφύλια συλλέγονται σε μικρά κιβώτια, για να μη σπάζουν οι ράγες τους, και μεταφέρονται σε άριστη κατάσταση απευθείας στις εγκαταστάσεις μας που βρίσκονται μέσα στο κτήμα .
Τύπος: Ερυθρός ξηρός οίνος που προσφέρεται για μακρά παλαίωση.
Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (Π.Γ.Ε.) «Μακεδονία».
Οινοποίηση: Οι ζυμώσεις και η εκχύλιση του σταφυλοπολτού πραγματοποιούνται σε μικρούς ψυχόμενους ανοξείδωτους οινοποιητές και εξελίσσονται σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 25-28°C. Η παραλαβή του οίνου εκροής γίνεται χωρίς καμία πίεση των στεμφύλων.
Παλαίωση: Η ωρίμανσή του και η οξειδωτική παλαίωση πραγματοποιούνται σε επιλεγμένα γαλλικά δρύινα βαρέλια, όπου παραμένουν για 18 μήνες, με την τεχνική του batonnage που απελευθερώνει τους πολυζαχαρίτες των ζυμών και του χαρίζει τη λιπαρότητα, το «σώμα» και το βελούδινο χαρακτήρα του.Πριν τις μεγάλες θερμοκρασίες του καλοκαιριού, οι οίνοι μας “petit Οινεώνας”εμφιαλώνονται για να ξεκινήσουν με ασφάλεια το ταξίδι της αναγωγικής παλαίωσης στο κελάρι,κλεισμένοι στη φιάλη, σε περιβάλλον με ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας.
Προτάσεις σερβιρίσματος: Οι οίνοι “petit Οινεώνας” ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις καταναλωτών με γνώση και μεράκι (fins gourmets) και προσφέρονται για εξαίρετους γαστρονομικούςσυνδυασμούς.
Η Christiane JARDEL-ΣΟΥΦΛΕΡΟΥ συνεχιστής της Γαλλικής αμπελοοινικής παράδοσης και της μακρόχρονης εμπειρίας της οικογένειας Henri-Ludovic Jardel, με την επιστημονική υποστήριξη του συζύγου της Ευάγγελου Σουφλερού, καθηγητή οινολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, δημιούργησε τον οικογενειακό αμπελώνα και μια "τριλογία" μεγάλων οίνων με την επωνυμία “petit Οινεώναςˮ
- Origin
- Greek
- Vegan
- Ναι
- Bio
- Ναι