

Κιμάς από ελληνικό μοσχαράκι βιολογικής κτηνοτροφίας που τρέφεται μόνο με βιολογικές ζωοτροφές και μεγαλώνει με ήρεμους φυσικούς ρυθμούς σε φάρμα στα Γρεβενά . Δεν περιέχει ορμόνες και αντιβιοτικά όπως το συμβατικό κρέας , είναι πιο θρεπτικός και πιο εύγευστος.
Η βιολογική κτηνοτροφία, δεν έχει μοναδικό στόχο την παραγωγή προϊόντων και τροφίμων υψηλής διατροφικής αξίας, ασφαλή για τον καταναλωτή αλλά και την αειφορικότητα και την ορθολογική χρήση της γης και των ζώων για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
Συνταγή για αφράτα μπιφτέκια
Υλικά:
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος βιολογικός2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα1 φλυτζάνι φρέσκο γάλα 2 αυγά1 φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά1/2 φλυτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο1 κ.σ. ρίγανη2 κ.γ. αλάτι1 κ.γ. μαυροπίπερο1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση :
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30' . Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º . Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε τα μπιφτέκια . Τα βάζουμε στο ταψί του φούρνου αφού έχουμε πρώτα στρώσει λαδόκολλα . Ψήνουμε για περίπου 45' .