![Κατεψυγμένο προϊόν snow](https://greenhousebio.gr//img/cms/SNOW.png)
![Βιολογικό Ποντίκι Μοσχαρίσιο Bio Γρεβενών, Ελληνικό, Greenhouse Βιολογικό Ποντίκι Μοσχαρίσιο Bio Γρεβενών, Ελληνικό, Greenhouse](https://greenhousebio.gr/46983-large_default/pontiki-mosxarisio-viologikogrevenwn-greek-bio.jpg)
Ποντίκι από ελληνικό μοσχαράκι γάλακτος βιολογικής κτηνοτροφίας που τρέφεται μόνο με βιολογικές μη μεταλλαγμένες ζωοτροφές και μεγαλώνει με φυσιολογικούς ρυθμούς σε φάρμα στα Γρεβενά . Είναι πιο γευστικό από το συμβατικό και δεν περιέχει ορμόνες και αντιβιοτικά . Το ποντίκι λόγω του κολλαγόνου που περιέχει είναι ιδανικό για φαγητά με σάλτσες.
Το κρέας από βιολογική κτηνοτροφία είναι πιο νόστιμο και πιο υγιεινό από το συμβατικό, έχει μεγάλες ποσότητες μετάλλων, βιταμινών, αλλά και πρωτεϊνών ,λιγότερο λίπος και χοληστερίνη. Όλα αυτά οφείλονται στους αυστηρούς κανονισμούς που διέπουν τις μονάδες βιολογικής κτηνοτροφίας . Στη βιολογική κτηνοτροφία χρησιμοποιούνται μόνο βιολογικές ζωοτροφές ενώ απαγορεύεται η χρήση ορμονών, αντιβιοτικών & μεταλλαγμένων ζωοτροφών . Τα ζώα έχουν μόνιμη πρόσβαση σε υπαίθριους χώρους, ενώ τους παρέχεται αρκετός χώρος ώστε να μπορούν να κινούνται και να επιβιώνουν άνετα. Η βιολογική κτηνοτροφία, δεν έχει μοναδικό στόχο την παραγωγή προϊόντων και τροφίμων υψηλής διατροφικής αξίας , αλλά την αειφορικότητα και την ορθολογική χρήση της γης και των ζώων για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
Μοσχαράκι με μελιτζάνες
Υλικά :
4-5 μελιτζάνες2 μέτρια κρεμμύδια3 ώριμες ντομάτες1 σκελίδα σκόρδο2 πράσινες γλυκές πιπεριές1/2 φλυτζάνι μαϊντανό1 κ.γ. κοφτό αλάτι1 κ.γ. κοφτό ρίγανηφρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε το κρέας και το βράζουμε στην χύτρα για 45 λεπτά. Αφού βράσει το βάζουμε σε ένα ταψί με δυο φλυτζάνες από τον ζωμό του. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλα κομμάτια και τις τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά και μετά τις βάζουμε και αυτές στο ταψί. Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνουμε και αυτά στο ταψί. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ψήνουμε στους 200ºC για μια ώρα περίπου .Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Σόδα για τρυφερό βιολογικό μοσχαρίσιο κρέας
Δείτε πώς στο βίντεο.